zwangerschapstest

Mijn droom: een positieve zwangerschapstest

Door Annemieke – Lieve allemaal, Kennen jullie dat gevoel… Wegdromen. Wegdromen bij het moment dat je ooit een positieve zwangerschapstest in handen hebt.. In mijn dromen zie ik helemaal voor mij hoe ik reageer. Maar hoe zou ik reageren? Gillen en huilen van geluk? Ga ik het iedereen gelijk vertellen? Hoe ga ik het vertellen? In mijn gedachten heb ik al honderd keer hierover nagedacht. Duizenden leuke originele ideetjes hoe ik mijn zwangerschap zou aankondigen. Hoe zou dan alles verder gaan? Ohh wat is dit toch een intens verlangende droom, alleen al om die ene positieve test in mijn handen te hebben…

Negatieve testen

Soms maak ik mijzelf helemaal gek. Mijn hoofd zit zo onwijs vol. In mijn gedachten ga ik bijna 8 jaar terug in de tijd. Hoe kan het nou dat ik toen zo snel zwanger was, in 1 keer! Wat deed ik toen anders dan dat ik nu doe? Hoe leefde ik? Hoe kan het nou verdomme dat het toen in 1 keer lukte, terwijl ik er niks voor deed en dat ik nu elke maand een negatieve test in mijn handen heb. En dat terwijl ik nu veeel gezonder eet en leef. Duizenden keren herbeleef ik dat moment van toen weer…ik wil gewoon zo graag dat mijn lichaam weer zo goed mee werkt.

De wens voor een tweede kindje is zo sterk. Afgelopen weekend voelde ik mij zo gelukkig. Mijn twee “bonus” kinderen waren er samen met mijn neefje van drie en nichtje van 9 maanden en natuurlijk mijn eigen dochter. Wat een rijkdom en gezelligheid! En tuurlijk, is het ook druk en hebben de kinderen ook weleens ruzie. Maar de warmte en de gezelligheid, de liefde naar elkaar..dat maakt het voor mij zo compleet.

Egoïstisch

Anderzijds voel ik mij soms ook egoïstisch en gaan mijn gedachten zo ontzettend vaak uit naar al die vrouwen/ stellen die nog helemaal geen kindje hebben. Zij die al jarenlang in een traject zitten en tegen de ene na de andere teleurstelling aan lopen. Zij, die er alles voor over hebben om maar 1 kindje te mogen krijgen… De afgelopen maanden heb ik zoveel nieuwe mensen “ontmoet” hier via de bekende groepen. Hun verhalen raken mij en ook heb ik bewondering voor deze groep vrouwen. Samen staan wij wel sterk, we begrijpen elkaar.

Maar het verdriet bij deze vrouwen is voor een buitenstaander zonder een fertiliteitsprobleem niet te begrijpen. De leegte die zij missen in hun leven, het opstaan en er ermee naar bed gaan.. Voor deze vrouwen en voor vrouwen die net als ik ook hun gezin compleet willen maken, blijf ik mij inzetten om fertiliteits problemen bekender te maken.

Waar een wil is, is een weg. Toch?

IVF

Aankomende week wordt voor ons een spannende week. Een week waarin wij belangrijke gesprekken hebben in het ziekenhuis. Een week dat we onze start gesprek hebben voor ivf! Maar daarover vertel ik later meer…

6 reacties

  1. Annemieke, een vriendin van mij gaat ook het proces door van IVF en wat is het zwaar dus ik heb echt heel heel heel veel respect voor jou en je man en vooral dat het met ons deelt. dank je wel

  2. Succes, wat zou het mooi zijn als het weer lukt om zwanger te worden. En voel je niet schuldig, dat maakt andere mensen echt niet sneller zwanger. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.