Zo richt je de babykamer perfect in

Gastartikel – Als je een kleintje verwacht, moeten er veel dingen geregeld worden. Eén daarvan is de babykamer in orde maken. Je wilt natuurlijk dat je kleintje goed tot rust komt in zijn of haar kamertje. Maar hoe richt je een babykamer in, waar moet je allemaal aan denken? Lees hier handige tips om de babykamer perfect in te richten.

Tip 1: Bepaal van tevoren het budget

Voordat je los gaat met het kopen van meubels, verf en kleertjes, is het verstandig om eerst het budget te bepalen. Denk daarbij ook na over het uitbesteden van onderdelen, zoals het schilderwerk. Wat zijn de kosten van de schilder als je het babykamertje laat schilderen? Als je voor een budget babykamer gaat, is het de moeite waard om je te oriënteren op tweedehands meubels. Door van te voren een goed beeld te hebben van wat je wilt uitgeven, kom je niet voor onverwachte teleurstellingen te staan.

Tip 2: Ga voor een zachte kleur

De grootste vraag is natuurlijk: welke kleur geef je de babykamer? Natuurlijk kan je gaan voor traditioneel blauw of roze, maar grijs en donkergroen zijn ook populaire kleuren. Door voor een rustige kleur te gaan, zorg je ervoor dat er niet teveel prikkels zijn voor je kindje. Denk er bijvoorbeeld over na om de babykamer verschillende tinten van één kleur te geven. Geef de muren een oudroze kleur, schilder de kozijnen in een lichtere roze tint en voorzie de commode van een donkere tint oudroze.

Tip 3:  Ga voor een nieuw matrasje

Het belangrijkste in de babykamer is natuurlijk het bed. Of je nu gaat voor een ouderwetse wieg of een modern ledikant, het is belangrijk dat je kleintje hierin heerlijk ligt. Let erop dat het bedje ventilerende zijwanden heeft en dat het bedje en het matras goed op elkaar aansluiten. Waar je het bedje goed tweedehands kan aanschaffen, is het voor het matras belangrijk dat je een nieuwe koopt. Dit om ervoor te zorgen dat je baby zo goed en comfortabel mogelijk ligt.

Tip 4: Less is more

Er zijn verschillende meubels essentieel in de babykamer. Denk bijvoorbeeld aan de commode om je kleintje veilig op te verschonen, de kledingkast en een fijne stoel om ‘s nachts in te voeden of een boekje voor te lezen. Zeker als je baby nog klein is, zijn er niet veel meer meubels nodig in de babykamer.

Tip 5: Maak het af met accessoires

Met de accessoires in de babykamer kan je helemaal los gaan, om zo de babykamer de finishing touch te geven. Zo lang de accessoires niet binnen het bereik van het kleintje zijn, is the sky the limit. Denk bijvoorbeeld aan plankjes aan de muur met de naam van je kindje in grote houten letters, houten krukjes, bijzondere lampjes en muurstickers.

vmdm

4 reacties

  1. Nou, dat budget is inderdaad wel een dingetje. Net als wat Jamey zegt; hadden wij ook beter even wel kunnen doen. Zit nu meer geld in dan in mijn eigen slaapkamer, haha! Maarja. Alles voor de beeb, hè. ’t Is natuurlijk ook wel weer superleuk om je kind ongeboren al te verwennen met de leukste dingetjes, haha…

  2. Ik mis inderdaad nog wel wat sfeerfoto’s, passend bij de tekst. Die maakt namelijk nieuwsgierig. Ook handig om te weten is dat je op tijd schildert. Je wilt niet dat die verfgeur lang blijft hangen. Plus, gifvrije verfsoorten van te voren uitzoeken is ook prettig. Of weten dat je een radiator wel kunt verven, maar alleen met speciale verf. Dat zijn dingen waar wij destijds veel mee bezig waren.
    Rory onlangs geplaatst…Iets met moeders en smartphones. Hoog op mijn wishlist: de iPhone XMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.