kleine babykamer

Het kamertje van Chiara

Door Christa – Als gastblogger van Malou kan ik natuurlijk niet achterblijven met het showen van het kamertje van mijn kleine meid. Ik ben zelf echt heel gek op haar kamertje. Het kamertje is klein, heel klein, maar ondanks dat kunnen we het er gezellig maken en naar ons (mijn) wens.

kleine babykamer

Zoals jullie wel kunnen zien is het aantal vierkante meters op dit kamertje erg weinig. Ik kan dan ook niet veel kanten op met de meubeltjes, maar zoals het nu staat is het meest ideale.

Bij de zwangerschap van de oudste hebben we de meubels van mijn babykamer gebruikt, helaas konden we dit niet nog een keer doen, want die meubels waren te groot, te robuust en pasten niet binnen de kleine ruimte. Tijdens de zwangerschap van Chiara moesten we dan ook op zoek naar nieuwe meubels (wat ik uiteraard niet heel erg vond!)

De meubels die je hier ziet staan zijn allemaal van de IKEA. De roze kast vind ik echt de blikvanger van haar kamer en in combinatie met haar toffe roze kleur op de muur en haar dekbedje komt deze kast nog meer tot zijn recht. Of deze kast een blijvertje is weet ik niet, maar voor nu ben ik er nog erg blij mee, mede door de ruimte in de kast.

Het ledikantje heb ik pas gekocht nadat ik wist dat ze uit de wieg zou gaan. Dit is een ledikant waar je op den duur de zijkant uit kan halen en waar ze dus zelf uit bed zou kunnen. Omdat een echt peuterbed niet direct in dit kamertje zal passen en we niet precies weten wanneer we boven de boel gaan verbouwen, kochten we een ledikant die in ieder geval een hele tijd mee kan!

In het kastje met de knuffels erop staan boekjes en verschillende boxen met speelgoed erin. Netjes weggewerkt, maar wel toegankelijk wanneer ze ergens mee wil spelen. Chiara is met name gek op de boekjes die in de kast staan. Wanneer ze echt even haar momentje heeft gaat ze voor de kast zitten en pakt 1 voor 1 alle boekjes uit de kast en gaat ze op haar manier ‘lezen’. Heel leuk om te zien en te horen.

De commode is ook van de IKEA. Ik koos voor deze commode, omdat deze precies in dit specifieke hoekje van de kamer past. De meeste commodes zijn toch breder en gezien de ruimte die we hebben, ging dat het niet worden. Niet alleen vind ik deze commode er leuk uit zien, hij is ook nog eens erg praktisch. Zoals je ziet benutten we elk plekje in de kast erg goed. De roze mandjes die je ziet zijn van Handed By. Op de commode staan de roze varianten en in de kledingkast staan de grotere witte varianten. Ik koos bewust voor deze mandjes, omdat ze stevig zijn en gewoon niet kapot kunnen. Daarbij staan ze gewoon mooi!

Ik heb een mandje voor de billendoekjes, de luiers en de crèmepjes, de grote witte varianten gebruik ik als opbergbakken in de kledingkast voor kleding en beddengoed en nog een kleine variant voor alle haaraccessoires.

De luieremmer onder de commode is ook mijn favoriet. Deze gebruik ik al vanaf de oudste. Ik vind het ideaal, want het stinkt nu tenminste niet naar die gore luiers op de babykamer!

Boven op haar kledingkast staan deze prulletjes. De foto die je ziet is van de zwangerschapsshoot die we gedaan hebben. Het bord met tekst heb ik laten maken door mijn schoonzusje.  Op het kleine witte hartje staat een gebedje.

Deze kleine beer kregen we voor Chiara haar geboorte. Je ziet een foto van Chiara en haar geboorte datum. Deze staat standaard als ‘decobeertje’ op haar wandplankjes of ligt ergens in haar bed.

De accessoires, niet de minst leuke dingen al zeg ik het zelf. Ik word blij van deze dingetjes! De meeste postertjes zijn van Studio Ins & Outs, zij heeft ook de geboorteposter van Chiara gemaakt. De klok met haar naam kregen we als kraamcadeautje. Hij tikt nogal hard, dus we hebben zo af en toe de batterij er even uitgehaald 🙂

Zo dat was de rondleiding door Chiara’s kamer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

 

Wil jij ook je baby- of kinderkamer laten zien? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.