zwangerschapstest

De zwangerschapstest

Door Ylisha – Mijn vriend en ik waren al een paar weken hard aan het sporten en gezond aan het eten. Drie keer per week waren wij te vinden in de sportschool en bijna elke dag maakten wij kip, broccoli en zilvervliesrijst of quinoa in de wok klaar. We waren echt bezig om af te vallen en sterker te worden.

De zwangerschapstest

Het was woensdag 8 juli 2015. Na een goede sportsessie liepen mijn vriend en ik richting de trein naar huis. Ergens onderweg naar huis besefte ik mij dat ik last had van mijn borsten en ergens in mijn achterhoofd had ik dit al een paar keer gemerkt, maar had ik er eigenlijk verder nooit iets mee gedaan. Die dag voelde anders. Ik voelde mij anders. Voorzichtig begon ik het gesprek met mijn vriend; ‘Liefje, misschien moeten we in het dorp even een zwangerschapstest halen. Gewoon om eens te kijken hoe en wat’. Hm.. Zo subtiel had ik het dus niet echt aangepakt denk ik nu haha.

Stoppen met de pil

Even een flashback naar eind mei 2015. Mijn vriend en ik hadden samen de keuze gemaakt dat ik zou stoppen met de pil. Ik slik de pil al jaren door (een keuze die ik in een andere blog graag eens wil toelichten) en wij hadden begrepen dat het dan best lang kan duren voordat alle hormonen je lichaam uit zijn. Tevens kan de eerste ongesteldheid lang op zich laten wachten en als het dan al zou gebeuren dan zouden de hormonen van de pil nog steeds in mijn lichaam aanwezig kunnen zijn. Het zou al met al toch echt wel minimaal een jaar kunnen duren voordat ik überhaupt zwanger kon worden.

Voor mijn dertigste mama worden

Ik heb zelf altijd gezegd dat ik vóór mijn dertigste mama wilde worden. Ik was toen negenentwintig dus vond dit samen met mijn vriend het juiste moment. Wij hadden allebei een baan en samen hadden we letterlijk huisje-boompje-beestje. Ik werd eigenlijk vrij snel ongesteld maar dit duurde slechts één dag. Aangezien het vroeger bij mij veel langer duurde verwachtten we er helemaal niets van. We hadden ons ook nog helemaal niet verdiept in wanneer ik het vruchtbaarst was et cetera.

De test

Terug naar woensdag 8 juli 2015. Mijn vriend en ik zijn bij de Kruidvat een zwangerschapstest gaan halen. Gewoon zo’n recht-toe-recht-aan test. Lekker goedkoop, maar hopelijk ook lekker betrouwbaar. Nou daar ging ik, binnen enkele seconden zag ik al 2 zéér duidelijke strepen. ‘Schatje, wat was nou 1 streep en wat was nou 2 strepen?’. Mijn vriend wist met die vraag eigenlijk al genoeg. Daar stonden we als 2 sulletjes, en nu?

Ik heb toen een vriendin gebeld en haar gevraagd wat we nu moesten doen, aangezien zij dit al een keer had meegemaakt. Ze zei dat we in ieder geval een tweede test moesten gaan halen en dan het liefste eentje die ook liet zien hoe lang je dan ongeveer zwanger zou zijn. Zo geschiedde. Mijn vriend ging nog gauw een tweede test halen. Omdat we niet een vertekend beeld wilden hebben, hadden we besloten dat ik die test de volgende dag zou gaan doen.

De volgende dag

Na een hele gekke nacht (dat zullen jullie vast begrijpen) was het eerste wat mijn vriend de volgende (vroege) ochtend zei: “en nu plassen jij”. Nou daar ging ik weer. Ergens wist ik dat deze test niet nodig was en na wederom maar een paar seconden stond er *zwanger* en vlak erna +3 (weken).
Mijn vriend en ik waren totaal flabbergasted, zo snel zwanger hadden wij gewoon niet verwacht.  Wij hebben het even laten bezinken en zijn toen gaan doen wat men acht te doen als je zwanger bent: bellen met de huisarts, bellen naar een verloskundige en foliumzuur halen. Wow, ik was zwanger!

Hoe ging bij jou de zwangerschapstest? Hoe was je reactie? Was je partner erbij? Ik lees graag jullie reacties terug.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.