5 weken zwanger

Ik deed een zwangerschapstest…

Door Maartje – Ik heb jullie verteld dat ik het na mijn 2 miskramen heel eng vond om weer zwanger te raken. Toch wilde ik me niet laten weerhouden door mijn angst, en we probeerden het weer. Ik probeerde er niet te veel mee bezig te zijn en ook vooral nergens van uit te gaan, maar natuurlijk had ik wel hoop. Toen ik 28 dagen na mijn vorige menstruatie niet ongesteld werd, deed ik met trillende handen een test…

Zwanger!

En al snel kwamen er 2 streepjes tevoorschijn, dus ik ben weer zwanger! Ik rende naar onze slaapkamer om het mijn vriend te laten zien, en we waren natuurlijk heel blij! Toch werd die blijheid al snel overschaduwd door angst, want wat als het weer mis zou gaan… Mijn vriend blijft vrij positief en ik probeer het ook, maar jongens wat is het spannend!

De verloskundige bellen

Ik was best een beetje van slag. Natuurlijk was ik heel blij, maar mán, wat zou ik het liefst die eerste weken overslaan! Ik wist niet zo goed wat ik met mezelf moest, en mijn vriend zei dat ik de verloskundige even moest bellen. Slim plan, waarom had ik daar zelf niet aan gedacht?

Toen ik belde kreeg ik de verloskundige aan de telefoon die ik goed kende. Ze was oprecht blij voor me, en ze adviseerde me om vertrouwen te hebben in mijn lichaam. Ik mag eerder komen voor de eerste echo, die hebben we als ik 7 a 8 weken zwanger ben. Nu ik dit schrijf ben ik waarschijnlijk 5 weken en 4 dagen zwanger, we moeten dus nog eventjes wachten.

Nog eerder een echo laten maken heeft geen zin, want dan weet ze niet zeker of er al een hartslag zichtbaar is. En als dat niet zo is, maakt het me waarschijnlijk alleen nog maar onzekerder. We moeten deze weken dus maar eventjes door zien te komen.

Weinig zwangerschapssymptomen

Wat me ook een beetje onzeker maakt, is dat ik bijna geen zwangerschapssymptomen heb. Ik ben niet misselijk, ik heb geen rare cravings.. Ik ben alleen wat sneller moe. Ik lig ’s avonds meestal om 9 uur al in bed… Hartstikke fijn om niet misselijk te zijn, maar daardoor vraag ik me weer af of het allemaal wel goed zit..

Nou ja, ik moet de komende weken dus gewoon even door zien te komen. Hopelijk ben ik heel snel bij het 12 weken punt beland, en blijft alles goed gaan!

Een reactie

  1. Wat mooi, gefeliciteerd! Volgens mij gebeurd het wel vaker dat vrouwen niet/nauwelijks misselijk zijn en kan het dan toch een goede zwangerschap zijn. Inderdaad even die eerste weken door zien te komen en dan hopelijk een kloppend hartje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.