newborn

En dan heb je opeens weer een newborn in huis!

Jullie hebben het misschien op mijn andere blog of op social media al wel voorbij zien komen; onze dochter Elena Maeve is geboren! Op 29 januari om 12.48 uur kwam ze met een keizersnede geboren. Dus inmiddels hebben we alweer bijna drie weken een baby in huis!

Welkom, Elena Maeve!

Wat keek ik ernaar uit om haar te ontmoeten zeg… Omdat Nomi en Lenn ook allebei met een keizersnede geboren zijn (Nomi lag in een stuit, en bij Lenn werd het een spoedkeizersnede omdat de ontsluiting op 5 centimeter bleef steken en Lenn het niet zo fijn meer had), was het volgens de gynaecoloog het verstandigst om nu weer een keizersnede te plannen. We wisten de datum dus al eventjes, dus we konden aftellen!

En toen was ze daar

Na een moeilijke start (alles daarover kun je lezen in mijn bevallingsverhaal) door veel vruchtwater in haar longen, ging het gelukkig al snel beter. En het ging zo goed, dat we 24 uur na de keizersnede al naar huis mogen. Eigenlijk hadden we na 20 uur al weg kunnen gaan, maar dat mocht niet volgens protocol van het ziekenhuis. 24 uur blijven was toch wel echt het minimale. Dus daar zaten we dan, te wachten tot het weer 12.48 uur was!

Lekker thuis

Ik zal eerlijk zijn, het was best even heftig om de volgende dag alweer thuis te zijn. Ik had natuurlijk pijn van de keizersnede, er kwamen opeens veel mensen tegelijk op bezoek en het ergste was toch wel het opstaan uit bed. Bij het ziekenhuisbed kun je het bed verstellen zodat je al rechtop zit, thuis moest ik toch mijn buikspieren een beetje gebruiken. Auw!

Maar het was heerlijk om weer thuis te zijn. Lekker met ons gezin bij elkaar en wat was het een meevaller dat ik Nomi en Lenn maar één nachtje hoefde te missen. Toen we thuis waren, kon het genieten echt beginnen.

De kraamweek

Ik heb een hele fijne kraamweek gehad. De kraamverzorgster was top, Elena deed het hartstikke goed en mijn herstel ging lekker snel. Grote broer en grote zus vonden het hartstikke leuk om een baby in huis te hebben en papa en mama natuurlijk ook.

Even wennen aan de newborn tijd

Maar natuurlijk was het ook wel even wennen. De gebroken nachten, de borstvoeding en het verdelen van de aandacht tussen drie kinderen. Maar dat went allemaal vrij snel en inmiddels gaat het heel goed.

En inmiddels is ze alweer drie weken

Morgen is ze alweer drie weken en wat vliegt de tijd zeg! Toen ik zwanger was, werd me al verteld dat het bij een derde kindje allemaal nog sneller gaat en dat merk ik nu al. Voor mijn gevoel was ik een paar dagen geleden nog zwanger, maar Elena is toch echt alweer bijna drie weken! We zijn volop aan het genieten en ik zit echt nog op mijn roze wolk. Oké, ik ben regelmatig wel hartstikke moe. Elena’s dag- nachtritme is nog niet helemaal om over naar huis te schrijven, maar dat komt vanzelf wel goed. Tot die tijd ga ik gewoon regelmatig lekker op tijd naar bed. Over een aantal maanden is dat allemaal vast wel een stuk beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.