Kinderen maken alles in huis kapot? Deze tips zullen je helpen!

Veel kinderen maken regelmatig iets kapot in huis. Niet zo gek, want kinderen kunnen behoorlijk lomp, onbenullig en onvoorzichtig zijn. Dat is natuurlijk niet helemaal te voorkomen, maar je kunt de kans op schade wel wat kleiner maken. De tips in dit artikel kunnen je daar een beetje bij helpen!

Koop onbreekbare woonaccesoires

Dat leuke glazen beeldje zal het waarschijnlijk niet lang overleven. In een halve seconde is het door kinderhandjes uit de vensterbank gegrist en natuurlijk belandt het op de grond… In honderdduizend stukjes. Hartstikke zonde, en daarom kun je dat beter voorkomen. Koop daarom geen breekbare woonaccessoires, maar ga voor spulletjes die wat minder snel kapot gaan.

Zorg dat ze niet bij breekbare spullen kunnen komen

Qua woonaccessoires hoeft natuurlijk niet álles onbreekbaar te zijn. Als je breekbare spullen op plaatsen zet waar ze niet bij kunnen komen, gaat dat waarschijnlijk wel goed. Totdat ze op stoelen beginnen te klimmen, dan.

Ook andere breekbare spullen kun je beter buiten bereik van kinderen houden. Zet je vazen bijvoorbeeld op de bovenste plank in plaats van onderin de kast. Want waar ze niet bij kunnen, kunnen ze ook niet kapot maken.

Krassen op de vloer

Hier in huis worden er regelmatig hutten gebouwd en daarvoor gebruiken ze vaak stoelen. Dat geschuif zorgt voor krassen op de vloer, tenzij… Je vloerglijders of meubelwielen onder je stoelen plaatst. Zo blijft je vloer een stuk langer mooi!

Stiften en scharen buiten handbereik

Stiften en scharen maken meer kapot dan je lief is. Je hoort regelmatig dat kinderen op de muren tekenen of hun kleding kapot knippen. Daar word je niet blij van! Wanneer je jonge kinderen hebt, houdt de stiften en scharen dan buiten hun bereik. Als ze willen knutselen, haal je het tevoorschijn, en anders ligt het gewoon opgeborgen. En als ze iets ouder zijn, kun je uitleggen dat het alleen bedoeld is om mee te knutselen.

Uitleggen

Dat brengt me op het volgende punt. Je kunt je kinderen natuurlijk uitleggen dat je niet wil dat spullen kapot gaan. Kinderen snappen best veel, dus je kunt ze prima uitleggen dat het zonde is als spullen kapot gaan. En in combinatie met de tips hierboven, scheelt dat vast wat kapotte spullen!

vmdm

 

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.