Tips voor een kindvriendelijke badkamer

Als je kinderen hebt, ziet je badkamer er waarschijnlijk anders uit dan toen ze nog niet had. In plaats van 2 personen, maken er nu 4 personen gebruik van onze badkamer. Daarom was het nodig om onze badkamer wat kindvriendelijker te maken en vandaag deel ik wat tips met jullie.

Tips voor een kindvriendelijke badkamer

1. Zorg dat je kinderen niet bij gevaarlijke spullen kunnen komen

Medicijnen, schoonmaakspullen, et cetera kunnen heel gevaarlijk zijn voor kinderen. Zorg er dus voor dat ze er niet bij kunnen komen.

2. Anti-slip

Op een natte vloer glijd je makkelijk uit. Je kunt kiezen voor een anti-slip mat, maar er bestaan tegenwoordig ook anti-slip tegels en anti-slip douchebakken!

3. Dubbele wastafel

Met kleine kinderen is het misschien nog niet nodig, maar als je kinderen wat ouder zijn kan een dubbele wastafel erg handig zijn. Dan sta je elkaar wat minder in de weg en heb je meer ruimte om je ding te doen.

4. Opstapjes

Kinderen willen graag alles zelf doen, maar ze kunnen nog niet overal bij. Opstapjes zijn dan ideaal voor bij de wc en bij de wastafel.

5. Softclose toilet

Het scheelt lawaai en het zorgt ervoor dat je kinderen hun handen minder snel tussen de wc bril komen.

6. Afgeronde hoeken

Als je op zoek bent naar een nieuw badkamermeubel, dan is het verstandig om te kiezen voor afgeronde hoeken. Als je kinderen dan hun hoofd stoten, doet het wat minder pijn.

7. Thermostatische kraan

Een thermostatische kraan zorgt ervoor dat het water niet warmer wordt dan 38 graden, waardoor je kinderen zich niet kunnen verbranden. Handig!

8. Speelgoed opbergen

Speelgoed is natuurlijk hartstikke leuk in de badkamer. Maar het ligt vaak overal en nergens. Daarom is een opbergsysteem, zoals een netje vooraan de muur, ideaal voor kinderen. Na het badderen of douchen kun je het er weer indoen, en zo struikel je zelf niet over het speelgoed.

Heb jij nog tips voor een kindvriendelijke badkamer?

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.