griep

Ziek zijn als moeder? Ik heb wat tips voor je

Het is je misschien wel opgevallen dat er de laatste dagen vrij weinig artikelen van mezelf online zijn gekomen op Voor Mama’s Door Mama’s. Dat heeft een reden, is was vorige week namelijk ziek. En daardoor liep ik overal kilometers mee achter. Maar goed, ik ben weer beter en dit was de eerste keer dat ik ziek was terwijl ik voor twee kinderen moest zorgen. Ziek zijn als moeder is totaal niet handig, en vandaag deel ik mijn tips over hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Vraag om hulp

Het allerbelangrijkste; vraag om hulp. Vraag of iemand op je kinderen kan passen of even ergens met ze naartoe kan gaan, zodat je eventjes rust hebt.

Lekker rustig aandoen

Neem je rust. Ga lekker op de bank of in bed liggen en kijk bijvoorbeeld een serie. Als je geen oppas kunt vinden voor je kinderen kun je een film opzetten, zodat je zelf ook een beetje kunt uitrusten.

Vergeet niet te drinken

Eén van de belangrijkste dingen die ervoor zorgen dat je snel weer beter wordt, is drinken. Water, thee, smoothies, et cetera. Eten is minder belangrijk dan drinken, maar probeer wel gezond te eten.

Slaap

Ook absoluut niet onbelangrijk is slaap. Past er iemand op je kinderen, duik dan lekker even je bed in. En als je kinderen thuis hebt die nog een middagdutje doen, ga in die tijd dan ook even slapen. Ga ’s avonds ook op tijd naar bed, slaap is het beste medicijn tegen de griep.

Frisse lucht

Ga niet (zoals ik) lopend boodschappen doen terwijl je de hele dag al te veel hebt gedaan (omdat je grieperig bent, maar nog in de ontkenningsfase zit). Zorg er wel voor dat er frisse lucht in je huis komt, door de ramen tegen elkaar open te zetten. En als het je lukt, probeer dan zo nu en dan eventjes naar buiten te gaan. Al loop je maar een rondje door de tuin!

Laat het huishouden even zitten

De was kan best even wachten, en het speelgoed dat op de grond ligt is ook geen ramp. Vraag je man om je even te helpen, of laat het gewoon lekker liggen. Over een paar dagen voel je je waarschijnlijk wel weer beter en dan komt het huishouden wel weer.

Paracetamol

Moet je toch de deur uit? Of heb je zo’n hoofdpijn dat je er niet van kan slapen? Neem dan een paracetamolletje (of twee), zodat je je wat beter voelt. Zelf slik ik ze liever niet te snel en het schijnt dat de griep langer duurt als je regelmatig paracetamol slikt, maar op sommige momenten was ik erg blij dat ik ze in de kast had liggen.

Hebben jullie nog tips voor moeders die geveld zijn door de griep?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.