wereldreis

Yva vertelt: wij maken een wereldreis met 2 kleine kinderen

Vandaag heb ik een behoorlijk jaloersmakend verhaal voor jullie. Yva maakt samen met haar partner en haar kinderen een wereldreis en vandaag deelt ze haar verhaal met ons!

Leve het leven

Dit is mooi. Dit is het leven waar wij voor gekozen hebben. Wie wij zijn? Een jong stel die samen met onze kinderen de wereld rondreist. Onze prachtige kinderen zijn een dochter die laatst 2 werd en een zoon van inmiddels 4 maanden.

Een huis kopen of reizen

Het begon allemaal zomaar, heel spontaan. Het was geen droom waar we met jaren voorbereiden naartoe leefden. Nee, we waren eigenlijk zelfs op zoek naar een koopwoning. Een mooi, groot huis waar onze dochter alle ruimte van de wereld zou krijgen in haar eigen kamer. De ruimte van de wereld heeft ze nu inderdaad gekregen! Maar die eigen kamer… heeft ze ongeveer elke maand in een ander huisje, in een ander land.

Zwanger

De wereld is een mooie plek om nieuwe dingen te ontdekken. Zo kwamen we er al heel snel achter dat ik weer zwanger was! Terwijl we nog maar net begonnen waren aan het meest indrukwekkende dat ik ooit gedaan heb in het leven! We moesten dus vrijwel meteen onze ideeën bijstellen. Zo vonden we alle zwangerschaps check-ups erg belangrijk en wilden wij natuurlijk geen enkel echo-momentje missen. Dat bracht ons ertoe om tijdens de zwangerschap ‘in de buurt’ te blijven reizen. We zijn toen in zowat alle buurlanden van Nederland geweest met elke maand een check-up bij een vaste verloskundige praktijk. De laatste maand van de zwangerschap bleven we iets langer op 1 plek ‘wonen’ in Nederland , het was een veilig idee dat onze zoon daar geboren zou worden en heel fijn voor de oma’s en opa’s om langs te kunnen komen.

Inenten

Maar dan! De zwangerschap is voorbij en we hebben nu 2 prachtig mooie wezentjes aan wie wij graag de wereld willen laten zien. We willen erg graag terug naar Azië en ook Zuid Afrika lijkt mij geweldig! Toch moeten we de verre landen nog iets langer uitstellen, onze baby heeft nog geen inentingen gehad… Om toch onze droom niet opzij te zetten, hebben we contact opgenomen met een kliniek in Spanje en afgesproken dat hij daar zijn inentingen krijgt. Heel fijn! Niet meer in het bekende Nederland, maar al een stukje verder weg en zonniger. Tussen de entingen door reizen we nu door Kroatië, Italië, Portugal en het allermooiste eilandje Madeira. Over een tijdje, als de inentingen reeks voorbij is, kunnen we eindelijk richting China!

Inpakken en wegwezen

Regelmatig vragen mensen ons hoe wij dat doen. Reizen met 2 kleine kinderen, dan heb je toch veel spullen nodig? Niks is minder waar. Wij hebben 1 grote koffer waar kleding in zit van ons alle vier, 1 backpack met zwemspullen, de ehbo-tas en toilettas en verder nog een klein koffertje die als handbagage telt in het vliegtuig. Die is vaak gevuld met luiers, babymelk, de fles en klein speelgoed. Wanneer we weer ergens zijn telt dat koffertje ook als boodschappen trolley. Dochterlief kan zelf lopen en ons zoontje gaat altijd mee in de draagzak. Ideaal dus! Al zijn er wel dingetjes waar wij erg op letten. Zo zoeken wij alleen huisjes die op loopafstand van een supermarkt en een mooi speeltuintje liggen. Ons dochtertje heeft in deze korte periode al erg veel vriendinnetjes gemaakt en ze heeft zelfs een paar woordjes Spaans geleerd. En wij ook!

Nog even dromen

Aan iedereen die dit leest: wat wil je doen met je leven? Alles is mogelijk. Waar een wil is, is een weg. Maar vooral: geniet van elke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.