speelgoed op reis

(Low budget) speelgoed tips voor op reis!

Door Laurie – De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat we massaal in de auto of het vliegtuig stappen. Met kinderen is dat altijd weer een uitdaging. Zelf gaan wij dit jaar bijna 3 weken rondreizen door Zuid Engeland met twee kleine kinderen van vier en twee jaar oud. Dat betekent veel in de auto zitten, dus ben ik alvast bezig geweest om me te verdiepen in leuk en handig speelgoed voor op reis. Het moet niet te groot zijn of te veel ballast geven en kleine dingen die snel kwijtraken zitten we ook niet op te wachten. Dus hierbij een aantal (low budget) tips:

(Luister)boeken

Boeken zijn en blijven altijd leuk. Vooral de harde geluidenboekjes doen hij bij onze jongste goed. Hij kan zelf bladeren en drukken. Voor de oudste heb ik de luistercd’s met boekjes van Kruitvat aangeschaft. Deze kosten € 2.99. Hiermee kan hij met het verhaal op de cd mee luisteren en bladeren. De verhaaltjes duren hooguit een kwartiertje dus dat is voor ons als ouders ook prima te doen. (Niet onbelangrijk) En de jongste vindt het ook leuk om mee te luisteren.

Rijgdieren

rijgdieren

Leuk en simpel om zelf te maken. Ik heb een pak knutselfoam voor € 1,00 en een pakje veters voor € 1,75 bij Hema gekocht. Voor ideetjes heb ik op internet gekeken en dieren uitgeknipt. Daar heb ik met een perforator gaatjes ingemaakt en de veter aan 1 kant vastgeknoopt. Zo zijn je kinderen weer even zoet met de veter door de gaatjes te rijgen. Je kunt ook gewoon houten rijgfiguurtjes kopen, maar gezien het zo simpel is om zelf te maken vond ik dat jammer van het geld. De vakantie kost immers al genoeg!

Magic water book

Dit vond ik bij de Zeeman voor € 2,99. Het stiftje vul je met water en kleuren maar! Het boek kleurt op als er water op komt. Wanneer het opdroogt worden de kleurplaten weer wit. Ik heb de stift met een touwtje aan het boekje vastgemaakt, zodat ze die in de auto niet kwijt kunnen raken. Daarnaast lekt het water niet uit de stift. Ideaal dus, want echte potloden zie ik toch minder zitten in de auto. Een magisch tekenbord is ook leuk om mee te nemen. Alleen zijn die weer een stuk groter en omdat ze bij ons thuis al zo’n ding hebben kies ik daar nu juist niet voor. Zo hebben ze weer wat nieuws te ontdekken.

Spy bag

spy bag

Dit idee kwam ik op Pinterest tegen! Gezien ik handig ben heb ik ze zelf gemaakt, maar als je even Googelt kun je ze vinden onder ‘Spy Bag’ of ‘Zoek Zakje’. Ze kosten tussen de € 9,95 en € 15. Ik had nog wat restjes stof liggen en een stuk doorzichtig zeil waar ik het zakje van gemaakt heb. Qua figuurtjes kun je er van alles in stoppen. (Zo kom je ook mooi van het kleine frutsel speelgoed af.) Verder heb ik op de stukjes foam die ik nog over had van de rijgfiguren stickers van hun favoriete figuren geplakt. Ik heb ze nog extra vastgeplakt met secondelijm, zodat ze niet loslaten. Het krijgt natuurlijk wel wat te verduren. Daarna heb ik het zakje gevuld met rijst (het kan ook met piepschuim korrels) en het de laatste rand 5 dubbel dichtgenaaid. (Check, check, driedubbel check! Het zal je maar los schieten in de auto!) Verder heb ik op een lijstje opgeschreven welke figuren ik er in heb gestopt. Zo kan ik in de auto als ze vervelend worden nog een keer roepen dat ze Woezel of de Cars auto maar moeten gaan zoeken.

Raamstickers

Ondanks dat ik een gruwelijke hekel aan raamstickers heb, leek me dit handiger dan losse stickervelletjes met papier. Ze zijn bij ons thuis gek op stickers plakken, maar ik vrees dat ik ze overal in de auto weer ga vinden. En of ze er dan nog van af willen… Dus ik heb speciaal voor de vakantie maar een setje raamstickers besteld. Zo kunnen ze lekker plakken en ach.. die vieze verlebberde ramen poetsen we thuis wel weer.

Autobingo

Bij de ANWB kun je gratis kaarten downloaden voor zowel jonge als oudere kinderen. Zo kunnen ze afvinken of ze de dingen op de kaarten tegenkomen onderweg. Net weer even iets anders dan: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.

Ook handig speelgoed voor op reis: reisspellen

De meeste reisspellen vind ik niks, omdat ze kleine onderdeeltjes hebben en het gewoon een gepriegel is, laat staan in de auto. Daarnaast is onze oudste nog maar vier dus veel spelletjes in reiseditie zijn gewoon nog te moeilijk. Maar wat hij al wel goed kan is het spel: Wie is het? Makkelijk op schoot en op de raadkaartjes na geen losse onderdelen. Het enige wat er kan gebeuren is dat de poppetjes omklappen als je over een hobbel rijd… Ach ja, kleinigheidjes hou je toch. En zo duurt het potje extra lang, want tja.. We waren toch op zoek naar tijdverdrijf?

Verder nemen we nog wat klein speelgoed mee, maar op deze manier hebben ze voor onderweg weer even iets nieuws. Wij reizen naar verschillende locaties en ik denk dat we dit ook echt in de auto laten liggen, zodat het wat langer interessant blijft. Uiteraard gaat er ook bij ons een dvd speler of Ipad mee. Als laatste redmiddel…. Want wat moeten we toch zonder dat ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.