8 maanden zwanger

8 maanden zwanger; nesteldrang en weinig slaap

Inmiddels ben ik 8 maanden zwanger en de tijd vliegt voorbij. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat merk ik wel echt, maar eigenlijk mag ik niet klagen. Hoewel, soms is het best lekker om even te klagen over hoe slecht ik slaap en het feit dat ik nauwelijks meer kan zitten door de bekkenpijn. Dus dat doe ik even in dit artikel!

Ik kan net zo goed niet naar bed gaan

’s Avonds ben ik al vrij vroeg moe en vaak ga ik op tijd naar bed. Maar als ik dan in bed lig, kan ik niet slapen. Hoe ik ook lig, het ligt gewoon niet lekker. Een kussen tussen mijn knieĆ«n, een kussen onder mijn buik… Alles helpt wel een klein beetje, maar niet genoeg.

En dan is er nog het ’s nachts wakker worden. Als ik me in mijn slaap omdraai, word ik wakker door de bekkenpijn. En als ik daar niet wakker van word, word ik wel wakker omdat ik moet plassen. En dan is er nog mijn peuter, die midden in de nacht wakker word en bang is dat ik weg ben. Heel sneu, en dan moet er natuurlijk ook even geknuffeld worden…

Nesteldrang

De nesteldrang wordt steeds erger. Maar de combinatie met bekkenpijn is dan weer niet ideaal. Mijn hoofd wil schoonmaken en opruimen, maar mijn lichaam werkt niet zo mee. Dus ik doe nu alles in etappes, zodat het qua pijn nog een beetje te doen blijft. Even schoonmaken, even zitten, even schoonmaken. Beide lukt niet lang achter elkaar trouwens. Als ik lang zit, krijg ik weer pijn aan mijn stuitje. Ach ja, de laatst loodjes…

Inmiddels zijn de babywasjes bijna allemaal gedaan en de babykamer is bijna af. Het moet nog een beetje gezelliger gemaakt worden, maar dat gaat binnenkort gebeuren. Ik moet de laatste weken natuurlijk ook nog wat te doen hebben!

Eigenwijsje

Laatst voelde ik ons meisje opeens bijna niet meer en ik besloot het ziekenhuis te bellen. Ik mocht langskomen voor een ctg en gelukkig zat dat er allemaal goed uit. Vervolgens kreeg ik nog een echo en toen bleek dat ze opeens in een stuit is gaan liggen! Waarschijnlijk is dat de reden waardoor ik haar zo weinig voelde… Sindsdien is ze regelmatig aan het koprollen. Vooral ’s nachts, waardoor het iedere ochtend een verrassing is hoe ze ligt!

Nog een maandje, en dan is ze al bij ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.