bunny hop

Review; het spel Bunny Hop

Wat is nou een leuk cadeau voor een meisje van vier jaar… Op die leeftijd kunnen ze dat vrij goed zelf bedenken, dus ik besloot het Nomi maar eens te vragen. ‘Ik wil graag een spelletje’, zei ze. We gingen op zoek naar een spelletje dat geschikt is voor kleuters en dat was een stuk moeilijker dan ik dacht. Veel spelletjes zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6, voor vierjarigen is er niet zoveel keuze. Uiteindelijk ging het spel ‘Bunny Hop’ op haar verlanglijstje en ze kreeg het spel van Sinterklaas. Vandaag kun je hier onze review lezen.

Het spel Bunny Hop

De compleet gekke konijnenrace is begonnen! Het doel is de heerlijke, sappige wortel bovenop de heuvel. Maar pas op, de weg zit vol verrassingen. De ene keer vallen er gaten in de weg, waarin – plop – één van de konijnen verdwijnt, de andere keer word je door een eigenwijze mol brutaal aan de kant geduwd.

Ook een ophaalbrug en een hek maken de weg naar het doel lastig. Welk konijn kan het beste de gaten en hindernissen ontwijken en bereikt als eerste de wortel?

Iedere spelers krijgt vier konijntjes, waarmee je de heuvel oploopt. Iedere beurt pak je een kaartje, waar op staat hoeveel stappen je mag zetten. Dat zijn er 1, 2 of 3. Maar je kunt ook een kaartje pakken met een wortel erop en dat betekent dat je aan de wortel mag draaien. Je draait totdat je klik hoort, en de wortel zorgt voor verschillende hindernissen. Je konijntje kan in een gat vallen, hij kan eraf gegooid worden door een mol, de brug gaat open en dicht en je kunt ook een klap krijgen van een hekje, waardoor je opeens weer heel veel plaatsen teruggaat!

Onze mening

Inmiddels hebben we het spel al heel vaak gespeeld, Nomi is er gek op! En zelf vind ik het ook erg leuk om dit spel met haar te spelen. Het is heel goed te begrijpen voor een vierjarige en na één keer spelen had ze er al geen hulp meer bij nodig. Dat maakt het voor haar natuurlijk extra leuk.

Het spel duurt per keer ongeveer een kwartiertje, niet te lang voor een kleuter dus. En het zorgt ervoor dat je het meerdere keren achter elkaar kunt doen. Wat ons betreft is dit echt een aanrader!

Bunny Hop is onder andere verkrijgbaar via Bol.com en kost momenteel € 20,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.