9 pond

Oh oh, een 9 ponder?!

Door Maartje – Bij mijn verloskundige krijgt iedereen groeiecho’s. Tijdens de eerste groeiecho leek ons meisje iets boven gemiddeld te zijn. Maar bij de volgende leek ze wel wat meer gegroeid te zijn dan andere baby’s. Zo veel, dat de verloskundige niet verbaasd zou zijn als ze bij haar geboorte 9 pond (4500 gram) zal wegen!

9 pond?!

Mijn andere 2 kinderen waren vrij gemiddeld toen ze geboren werden. Ook tijdens de zwangerschappen dacht de verloskundige altijd dat ze gemiddeld zouden zijn en dat bleek wel te kloppen dus. Maar deze baby zou maar zo een kilo zwaarder kunnen zijn. En het eerste wat ik dacht was; ‘Gaat dat wel passen?!’.

Mijn buik is ook nog weer een stuk groter geworden. Mensen denken al een tijdje dat ik zo ongeveer uitgerekend ben en nu hoor ik zelfs ‘loop je er nu nog?’. Eh, ja. Waarschijnlijk nog wel een week of 5.

Testen op zwangerschapsdiabetes

Omdat mijn buik en de baby zo groot zijn moest ik voor de zekerheid weer even bloedprikken. Want zwangerschapsdiabetes zou de groei kunnen verklaren. Dat kon gelukkig vrij snel en ik had de uitslag ook snel binnen; geen zwangerschapsdiabetes. Gelukkig maar! Maar daardoor weten we dus nog niet waarom ons kindje zo groot is. Maar dat gaan ze verder ook niet onderzoeken.

Nerveus voor de bevalling

Ik geef toe dat ik er niet zo heel erg naar uit kijk om deze baby eruit te moeten persen. Want 4,5 kilo door mijn eh, je weet wel. Dat kan niet prettig zijn. Mijn vorige bevallingen waren ook niet prettig, maar mijn andere kinderen waren ongeveer een kilo lichter. Ik probeer er maar niet te veel aan te denken, en hopelijk maakt die extra kilo niet zo veel uit.

Kleertjes

Nog zoiets. Ik heb super schattige kleertjes gekocht in maat 50 en nou is de kans groot dat dat helemaal niet gaat passen. Een luxe probleem, ik weet het. Maar toch baal ik ervan, en flink ook. Misschien komt dat door de hormonen hoor. Nu het einde van mijn zwangerschap dichterbij komt, kan ik me overal druk om maken.

Hoe nu verder?

Binnenkort moet ik weer naar de verloskundige, maar ik krijg waarschijnlijk geen groeiecho meer. De volgende keer gaat ze wel voelen of de baby weer veel is gegroeid. Als ze dan denkt dat de baby echt te hard groeit, gaat ze nog wel een echo doen. Of dan moet ik naar de gynaecoloog. Maar dat is allemaal nog maar even afwachten, en hopelijk blijkt de groei nu mee te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.