zwangerschapskilo's

De strijd tegen de zwangerschapskilo’s

Door Berdien – Ik weet het… Je lijf verandert na een zwangerschap en alles wordt echt niet meer zo strak als het is geweest (in mijn geval was het nooit al strak…) en die kilo’s waren voor een goed doel, maar toch… Na de bevalling baalde ik enorm van mijn lijf, maar de knop wilde maar niet om. Tegelijkertijd kon en wilde ik niet accepteren dat ik er zo uit zou blijven zien.

20 kilo afgevallen

Jaren terug ben ik 20 kilo afgevallen met behulp van een diëtiste. Sinds die tijd wist ik mijn gewicht aardig stabiel te houden en genoot ik van het leven. Tijdens de zwangerschap ging het mis, maar dat inzicht kreeg ik pas veel later na de bevalling. Ik hield mijzelf (en anderen) voor de gek dat ik best wel gezond en weinig at, maar stiekem liet ik mij behoorlijk gaan en at ik best wel veel. Regelmatig liep ik naar de voorraadkast voor een stukje chocolade bijvoorbeeld… Zo at ik op een dag (onbewust) gewoon een reep chocolade weg. Na de bevalling zette ik dit patroon door. Boaz zijn eerste drie maanden waren zwaar en pittig. Hij huilde veel. Elk moment dat hij sliep, at ik snel iets, zodat ik daarna gauw op de bank kon duiken voor een aflevering Netflix of een uurtje slaap. Ik herstelde ontzettend langzaam van mijn bevalling, waardoor ik mijn rust hard nodig had.

De knop om

Eind november ging de knop om… Dit kon zo niet langer. Ik merkte aan alles dat ik te zwaar was en dit wilde ik niet meer. Ik wilde gezond gaan leven, eten en meer gaan bewegen. Mijn grootste motivatie was dat ik straks in de lente heerlijk met Boaz zou kunnen wandelen en fietsen, zonder elke keer buiten adem te raken.

Losing weight in 8

Inmiddels is het lente en ben ik vier maanden bezig met mijn nieuwe lifestyle. Ik ben 5 december gestart met het programma ‘Losing weight in 8’ bij de sportschool Get Healthy in Ermelo. De afspraak die ik met mijzelf maakte was dat ik drie keer in de week ging sporten en dat voeding één van de belangrijkste dingen in mijn leven zou worden. Voeding moest weer functioneel worden voor mijn lijf in plaats van functioneel voor mijn mind. De knop is om en inmiddels ben ik al bijna 15 kilo kwijt, zijn de zwangerschapskilo’s er helemaal af én kan ik weer hele einden wandelen met Boaz zonder buiten adem te raken. Ik heb zoveel energie, terwijl doorslapen in Boaz zijn woordenboek de eerste 7 maanden echt niet voorkwam. Ik had nooit gedacht dat ik dit vol zou houden, maar inmiddels vind ik het sporten echt leuk en ga ik met veel plezier naar deze toffe sportschool toe! Voeding is een dingetje wat lastig blijft, maar het resultaat in de spiegel blijft mij motiveren om door te gaan. Daarnaast helpt het mij enorm dat ik vanuit de sportschool begeleiding krijg bij mijn voeding.

 

Berdien leerde haar man in 2008 kennen en 5 jaar later trouwden ze. In augustus 2016 werd hun zoontje Boaz geboren. Ze wonen op de Veluwe en aan het einde van het jaar gaan ze verhuizen naar een koophuis. Berdien heeft haar diploma HBO Pedagogiek gehaald en ze werkt 3 dagen in de week als begeleider op een dagbestedingslocatie voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.