barnsteenketting

Een barnsteenketting tegen tandenpijn

Een tijdje geleden las ik op Facebook iets over een barnsteenketting. Ik kende het nog niet, en ik las dat het helpt tegen de pijn door komende tandjes. Ik kwam het precies op het goede moment tegen, want er leken bij Lenn boventandjes aan te komen. Hij kauwde overal op, hij kwijlde ontzettend en hij leek er echt last van te hebben. Ik dacht, baat het niet dan schaadt het niet, en ik bestelde een barnsteenketting.

Wat is barnsteen?

Barnsteen, ook bekend als amber, staat bekend om de pijnverzachtende werking bij het doorkomen van tandjes. De warmte van de huid zorgt ervoor dat het barnsteen zuur vrijkomt. Dit vermindert het kwijlen en het onderdrukt ontstekingen.

Barnsteen is geen steen, maar versteend hars. Deze hars komt uit prehistorische naaldbomen en het is tientallen miljoenen jaren geleden uit bomen gedropen. Barnsteen voelt niet koud aan en het is heel licht.

Een barnsteenketting voor baby’s

In landen als Duitsland en Oostenrijk is het dragen van een barnsteenketting de normaalste zaak van de wereld. De kettinkjes zijn te koop bij de apotheek en verloskundigen raden ze aan.

In Nederland is het wat minder bekend, maar je kunt de barnsteenkettingen in verschillende webshops kopen. Ze zijn er in veel kleurtjes en ze zijn te koop in baby- en kindermaatjes. Nadat ik een erg positief verhaal las, besloot ik het ook maar eens te proberen.

Veiligheidsadvies

Ik heb even getwijfeld of ik het wel veilig vond, een ketting omdoen bij een baby. Er wordt geadviseerd om baby’s alleen een ketting te laten dragen als je in de buurt bent van je baby, maar op die manier werkt een barnsteenketting natuurlijk minder goed. Voordat je een barnsteenketting koopt moet je dus even nadenken of je het een veilig idee vindt.

Onze ervaring

Vorige week bestelde ik een barnsteenketting en sindsdien draagt Lenn hem. Het kwijlen en zijn rode wangetjes werden al heel snel minder, en hij leek echt minder last te hebben van zijn doorkomende tandjes. Hij zat niet meer overal op te kauwen en hij zat ook niet meer continu met zijn vingers in zijn mond.

Het lijkt bij Lenn dus echt te helpen en ik ben blij dat ik er een besteld heb. Heb jij ervaring met een barnsteenketting?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.