mommy tag

The Mommy Tag

Door Tiffany – Ik kwam deze mommy tag een hele tijd geleden tegen op Kellycaresse.nl en het leek mij wel leuk om deze ook eens te doen.


Ben je een werkende of thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama. Wel parttime, ik werk zo een 24 uur in de week. Werken in de zorg betekent meestal wisselende diensten maar ik heb gelukkig de luxe om vaste diensten en dagen te werken.

Zou je het anders willen?

Vanwege het verloop van de bevalling van Roan heb ik 6 maanden niet gewerkt en toen het weer tijd was om te werken heb ik heel vaak gedacht om te stoppen en thuisblijfmama te worden. Leek me geweldig! Toen ik eenmaal mijn eerste werkdag er weer op had zitten vond ik het juist eigenlijk wel lekker om er even uit te zijn. Even geen mama van maar gewoon Tiffany.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Ja, Roan slaapt altijd in zijn eigen bedje. De eerste paar maanden is dat wel anders geweest en sliep hij vooral op ons maar sinds februari slaapt hij op zijn eigen kamer en sindsdien slaapt hij ook niet meer op ons. Hij kan ook niet meer in slaap vallen bij ons (of hij moet zich niet lekker voelen of zijn dag niet hebben) en soms is dat best wel eens jammer.

De beste aankoop voor je kindje?

Dat is absoluut het babynestje geweest. Ik vond het toen ik zwanger was eigenlijk niet zo nodig maar toen Roan geboren was en er zicht kwam op het naar huis komen vond ik hem ZO klein dat ik het gewoon in mijn gedachte al eng vond om hem in de wieg te leggen want zelfs die was nog veels te groot voor hem dat ik er uiteindelijk toch één heb besteld. En wat hebben we er veel plezier van gehad! Hij lag erin in de box, in de wieg en uiteindelijk ook als overstap naar het ledikantje en nu sinds een maand wordt hij niet meer gebruikt.

Hoeveel kinderen wens je?

Het lijkt mij prachtig om 3 kinderen te hebben.

Date night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Minstens 1 keer per maand hebben wij een date night. Soms een hele dag en soms een avondje uiteten.

Favoriete bezigheid van je kindje?

Staan! Wel met ondersteuning van ons want zelfstandig kan hij het nog niet en is nog niet goed voor zijn rug/heupen, maar man wat gaat hij dan stralen van plezier!

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Een voedingskussen… Ik was niet lang genoeg zwanger om er mee te moeten slapen ter ondersteuning en Roan paste voor de voedingen op een kussen en dat ging prima. Dus die ligt nog in verpakking met hoezen in de kast.

Het favoriete eten van je kindje?

Alles? Roan is echt een vuilnisbak, geef het hem en hij eet het. Laten we hopen dat dat zo blijft.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Het stond niet op de planning maar per toeval ging mijn stiefvader een auto leasen en mocht ik zijn auto overnemen. Ik ging dus van 3 deurs naar 5 deurs en dat was een verademing.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik ben nu lichter dan voor mijn zwangerschap.

Wat is je droomvakantie met kids?

Een vakantie waar iedereen het naar zijn zin heeft en kan doen wat ze willen doen.

En je droom vakantie zonder kids?

Een rondreis door Canada! Kan natuurlijk ook met kids maar dan wel als ze wat ouder zijn.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Ik ben meer gefocust op mensen die er echt toe doen in ons leven. Die ons energie geven en geen energie kosten. Ik kan wat makkelijker loslaten en ben een stuk relaxter geworden dan dat ik was. En verder kan ik eigenlijk nog gewoon een hoop doen van wat ik deed voordat Roan er was. Ik ben nog niet iets tegengekomen wat ik niet meer kan doen omdat hij er is.

Mijn hart smelt als ik ……….

’s Avonds voor het slapen gaan nog even Roan zijn kamer binnenloop en hij zo vredig ligt te slapen met zijn kontje in de lucht.

Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Budget bij Hema, Zeeman of Wibra. Wat duurder bij Z8 of Name It.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

De naked 1&2 oogschaduwpalletten & qua verzorgingsproducten ben ik fan van Lush.

A-merk of huismerk?

Beide! Van sommige dingen ben ik echt fan van de a-merken en van andere dingen vind ik huismerk ook prima.

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja absoluut al van kleins af aan, ik was er ook echt klaar voor om moeder te worden (voor zover je daar klaar voor kunt zijn dan he 😉 ).

Wat is het leukste aan het moederschap?

Dat extra laatje met liefde die ineens open is getrokken & de immense trots voor je kindje die jij en je partner hebben gecreëerd en die gewoon een mixje is van jullie beide.

Overnemen mag natuurlijk, we zouden het erg leuk vinden als je vermeldt dat je de tag hier bent tegengekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.