schoenmaatjes

Schoenmaatjes is nu nóg leuker

Ik vind het altijd leuk om aandacht te besteden aan goede doelen. Iets waar ik nog weinig vanaf wist, was het Schoenmaatjes project van Edukans. Een heel mooi project, en dit jaar is het nog iets leuker geworden voor de kinderen die eraan meedoen!

Gisterochtend gaven Nick & Simon in Volendam het startsein voor een nieuw seizoen van Edukans Schoenmaatjes. Ook maakten zij een bijzondere verrassing bekend. Vanaf dit jaar kunnen kinderen die een schoenendoos vullen voor een kind in een ontwikkelingsland een persoonlijk berichtje sturen én terug verwachten. “Schoenmaatjes wordt hierdoor nog leuker”, aldus Nick & Simon.

Wat is het schoenmaatjes project?

Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor vriendjes in arme landen.

De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.

Weten voor wie je het hebt gemaakt

“Dankzij Schoenmaatjes Connected weten kinderen in Nederland precies voor wie ze hun cadeau hebben gemaakt. En andersom! Dat is enorm bijzonder”, leggen de Edukans ambassadeurs uit. Nederlandse kinderen maken via een speciale website een ansichtkaart voor hun leeftijdsgenootje ver weg. Met behulp van een app sturen de ontvangers vervolgens een digitaal berichtje met foto terug.

De app wordt geïnstalleerd op de mobiele telefoons van lokale uitdeelpartners, zodat ieder kind mee kan doen. De app werkt offline en is dus ook te gebruiken in de afgelegen gebieden waar Edukans schoenendozen uitdeelt.

Beperkt beschikbaar

De optie om een persoonlijk bericht te ontvangen is dit jaar voor een beperkt aantal dozen beschikbaar. Aanmelden voor Schoenmaatjes kan via edukans.nl/schoenmaatjes.

3 miljoen schoenendozen

Schoenmaatjes vindt dit jaar voor de 23ste keer plaats. Bijna 3 miljoen kinderen versierden en vulden een schoenendoos in al die jaren, maar het was nog niet eerder mogelijk om gever en ontvanger met elkaar in contact te brengen.

Samenwerking

Deze website en app die het contact mogelijk maken kwamen tot stand dankzij de samenwerking met innovatiepartner SAP, die de techniek kosteloos ontwikkelde. Jan Theodoor Wiltschek, Innovatiemanager SAP: “We laten hiermee zien dat technologie mensen écht kan verbinden. Het vergroot de betrokkenheid van de kinderen, zowel in Nederland als in het buitenland, enorm.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.