timemanagement

Timemanagement

Door Aafke – Wij hebben bewust gekozen om voor 4 kinderen te gaan. Ik kom zelf uit een groot gezin en het is heerlijk gezellig. Wel druk, dat zeker!

Timemanagement

Toen onze kinderen nog baby waren of peuter viel het allemaal nog wel mee. Ja, ook dan is het wel druk. Maar dan alleen met halen en brengen naar de crèche, hapjes, slaapjes en hier en daar dealen met een peuterdriftbui. Ik vond het allemaal nog wel te overzien. 
Dan gaan ze naar de basisschool. Eigenlijk begint het dan pas echt. Het lijkt (en dat is ook wel zo hoor) heerlijk dat ze overdag lekker op school zitten. Maar na schooltijd is er nog zoveel te doen!

Speeldates

Te beginnen met speeldate’s. Daar moest ik echt handig in worden. Op tijd dochterlief vertellen dat ze met iemand af moest spreken en niet vergeten daar wat in te sturen. Want geen speeldate is echt verschrikkelijk, het ergste wat er is en onoverkomelijk (gelukkig speelden ze meestal na de lunch heerlijk alleen met hun Playmobil en was het ergste moment in hun leven weer voorbij).

Zwemles

En dan zwemles. Zweet, zweet… Iets wat gewoon moet, maar wat niet echt mijn hobby is. Velen zullen het herkennen: de warme kleedhokjes, natte kinderen en altijd te weinig ruimte. 
Ik bedacht me dat ik dit op twee manieren tegemoet kan treden. Of elke week bedenken hoe vreselijk ik het vind óf zwemles maar gewoon zien als sport (wat het natuurlijk ook gewoon is) en die 45 minuten wachten voor mezelf nemen. Boekje erbij, of gewoon lekker staren naar die spartelende kinderen.

Andere zaken

Mijn oudste dochter is nu 8, dus dan komen er na zwemles ook allerlei andere zaken. Ze zit op gitaarles. Gelukkig in ons dorpje, zodat ze er zelf heen kan. En op gym, ook in ons dorp. En dan nog ballet, daarvoor moet ik wel rijden. Ik heb gepoogd om een sport minder aan te bieden, maar ze vindt het beide fantastisch dus vooruit. Gelukkig is de gym niet zo duur en vooral ook een sociaal begrip in ons dorp.
Dit is dan nog maar één kind. Hier komt dan ook een van de redenen om de hoek kijken waarom ik begonnen ben met mijn eigen onderneming. Timemanagement! En dan vooral alvast gericht op de toekomst. Met nog 3 dochters in de lijn die ook op muziekles en een sport mogen, zie ik mij op woensdag en vrijdag al de hele middag overal naartoe karren. De andere dagen werk ik namelijk in het middelbaar onderwijs. Ik zou op sommige dagen eerder naar huis kunnen om dan te halen en te brengen, maar dan wacht mij ’s avonds nog een berg voorbereidings- en nakijkwerk.

Coaching

Kortom, ik wil graag flexibeler kunnen zijn in mijn werktijden en vooral onder schooltijd kunnen werken. Daarnaast heb ik naast mijn onderwijsbevoegdheid een sociale opleiding gedaan, die ik ook graag wil benutten. Coaching sprak mij erg aan tijdens mijn studie, dus daar wil ik verder in. De doelgroep was voor mij vrij makkelijk te bepalen: wensmoeders, zwangeren en moeders. Als ervaringsdeskundige kan ik echt van meerwaarde zijn.
Langzaam maar zeker begin ik cliënten aan te trekken. De tijdsinvestering is best groot, dus nu kan ik echt nog niet spreken van meer rust en betere werktijden. Gelukkig zit ik nog in mijn zwangerschapsverlof, dat maakt het al weer een stuk makkelijker. Maar met elke cliënt die ik help voel ik mijzelf persoonlijk groeien en ben ik trots op wat ik aan het oprichten ben.

Voor jezelf werken

Ik heb wel gemerkt dat ‘voor jezelf werken’ je ook veel kwetsbaarder maakt. Mensen vinden namelijk iets van wat je doet. En als je echt vanuit je hart werkt kan een mening je ook echt raken. Gelukkig worden mijn interventies en werkzaamheden tot nu toe positief ontvangen.
Over een tijdje hoop ik mijn ultieme droom te kunnen verwezenlijken en echt helemaal zelf mijn tijd in te kunnen delen. En dat met een doelgroep die mij echt aan het hart licht.
Toen ik net begon heb ik een stappenplan timemanagement geschreven. Een zelfhulp training gericht op meer grip op je tijd. Ik denk voor iedereen bruikbaar, maar zeker voor moeders met veel verplichtingen! Ik zou zeggen, probeer het eens uit. Deze eerste zelfhulp training is gratis –>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.