geboorte

De geboorte van Mick

Zelf vind ik bevallingsverhalen altijd erg mooi en bijzonder om te lezen en daarom ben ik erg blij met deze nieuwe rubriek. Vandaag vertelt Maureen over de geboorte van haar zoontje Mick.

De week voordat Mick geboren werd waren mijn (destijds) 2 honden van slag. Elke nacht zat ik van 23:30 tot 06:00 in de keuken met ze omdat ze echt niet lekker waren. (De details zal ik jullie besparen.)

Mijn moeder zou pas 2 weken in huis komen als de bevalling was begonnen, dit omdat mijn ouders op 2 uur rijden bij ons vandaan wonen en mijn man geen recht had op verlof omdat hij destijds net begonnen was met zijn nieuwe baan. Op donderdag avond (8 oktober 2015) kwam mijn moeder al om te helpen met de honden omdat ik niet meer kon.

Gebroken vliezen

Vrijdags kwam mijn man om 17:00 thuis na een lange werkdag die om 02:00 al begonnen was en hij ging nog even op bed liggen terwijl mijn moeder kookte. Ik weet nog donders goed dat mijn broer mij appte om 17:15 om te vragen of hij al oom was geworden omdat mijn moeder er natuurlijk al was. Ik antwoordde ‘Nee’ en stond op om naar de wc te gaan en tijdens het opstaan braken mijn vliezen.

Naar het ziekenhuis

We zijn nog gewoon rustig gaan eten en toen de weeën kwamen ben ik ze gaan timen. Rond 20:30 heb ik toch maar de verloskundige gebeld die even kwam kijken maar ik had nog maar 2 cm. Maar omdat Mick erg slecht op de weeën reageerde met zijn hartslag moesten we toch naar het ziekenhuis (overigens werd het al een medische bevalling vanwege een afwijking aan zijn nieren/ urinewegen).

Nadat ik aangesloten was op alle apparaten probeerde mijn man wat te slapen en ging ik The Voice terug kijken, want de partner van een vriendin deed mee en zijn auditie kwam precies die vrijdagavond op tv.

Rugweeën

Rond 23:45 trok ik het niet meer met de rug en buik weeën dat ik een ruggenprik wilde. (Met de rugweeën kreeg ik al bijna een trauma na een hernia die ik bijna gehad heb). Nadat die erin zat probeerde ook ik wat te slapen na een week zonder slaap, maar door alle geluidjes kon ik toch geen oog dicht doen.

Rond 06:00 uur bleek ik al zo’n 9/10 cm ontsluiting te hebben en besloten ze de pomp van de ruggenprik uit te zetten in de hoop dat ik zelf wat voelde.

Mick!

Rond 07:30 uur mocht ik beginnen met persen die ik zelf voelde met een simpele steek in mijn lies en om 07:54 op zaterdag 10 oktober 2015, na een zwangerschap van 39+6 werd onze zoon Mick (Anthonius Robert) geboren met een gewicht van 3480 gram en een lengte van zo’n 49 cm.

Wil jij ook je bevallingsverhaal met ons delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.