voederslinger

DIY; alternatieve voederslinger

Door Eefke – Daar zijn we weer! Verhuisd, vol inspiratie en met bakken energie. We wonen landelijk, zo fijn! Rust, ruimte, volop natuur om ons heen. Natuur: een scala aan vogelsoorten, hertjes en paarden. Ok de laatste 2 staan in de wei van de buren maar dat mag de pret niet drukken.

Vogelhuisjes, voederstations en broedkastjes

In onze tuin, die bosrijk te noemen is met een walnotenboom, kastanjeboom, Amerikaanse eik en een heus stuk bos in zijn algemeenheid is er plek genoeg voor de vogels. De oude bewoners hebben onwijs veel vogelhuisjes opgehangen. Vogelhuisjes, voederstations, broedkastjes en ga maar door. Dat is voor ons achtergebleven. Zo ontzettend leuk! Hier zitten : diverse meesjes, roodborstjes, boomklevers, gevlekte roodstaartjes, bonte spechten maar ook de eksters, mussen enz.

Alternatieve voederslinger

Dat bracht me op een idee. Zoals jullie weten ben ik graag creatief bezig en het liefste betrek ik ook mijn kinderen (of een van mijn kinderen erbij) Het eerste knutselprojectje in het nieuwe huis is: Een alternatieve voederslinger. Deze besloot ik samen met mijn oudste zoon te maken. (De jongste sliep gelukkig lekker.) Helemaal niet moeilijk en vooral ook leerzaam. Hij is net 3 en de waarom periode heeft zijn intrede gedaan hoor. Knutselen en leren bleek een goede bezigheid.

Wat heb je nodig

– schaar

– bekertjes

– touw

– pindakaas voor vogels ( en mes om mee te smeren)

– vogelzaad ( op een plat bord)

Hoe ga je te werk?

1. Pak het aantal bekertjes wat je nodig denkt te hebben

2. Knip een groot stuk touw om de bekers aan rijgen

3. Prik gaatjes in de bekertjes (ik gebruikte de schaar ervoor) en rijg het touw erdoor. Ik knoopte de bekers vast zodat ze niet kon verschuiven

voerslinger

4. Vervolgens besmeer je ze met pindakaas

5. En rol je ze door het vogelzaad

Het smeren en rollen herhaal je tot je klaar bent uiteraard.

Zelf doen!

Stap 4 en 5 kun je best door je kinderen laten uitvoeren. Mijn zoontje is 3 en hij vond het prachtig. Mama? Ik wil dat doen. We gaan de vogeltjes eten geven hè.

Het koste me 30 minuten samen met mijn peuter. Toen waren we helemaal klaar. Ik liet hem kiezen waar het op te hangen. Vervolgens was het wachten… Wachten totdat de vogeltjes kwamen…. En het bleek een succes te zijn! Ik kan nu al niet wachten tot het volgende project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.