poging 3

De weg naar poging 3 blijkt langer te zijn dan gedacht.

Door Tess – De dagen voorafgaand aan de inseminatie zijn altijd spannend. Ik moet de 10e dag van mijn cyclus gaan testen. Van de fertiliteitskliniek heb ik een uitleg meegekregen. Ik moet vanaf dit moment, elke dag om/rond 10.00 en 19.00 testen. Op deze manier is er maar 3% kans om de positieve LH meting te missen en dus een hele grote kans om hem op tijd te ontdekken.

Ovulatietesten

Ik heb al een keer eerder ‘uitgeprobeerd’ hoe de test werkt en wat ik moest doen. Het testen gaat makkelijk en precies zoals de handleiding aangeeft. Ik gebruik Clearblue waarbij ik een smiley zie als het positief is en een (leeg) rondje bij een negatieve test.

Insemineren

De eerste keer insemineren vond ik ontzettend spannend. Eindelijk begon het waar ik al zo lang naar uit keek! Ik word geholpen door een aardige verpleegkundige. De vriendin die ik mee heb genomen mag het zaad er inspuiten. Ik wist van tevoren niet dat ik mocht of kon, maar ik vond het heel bijzonder. Er wordt mij uitgelegd dat het zaad 3 dagen ‘goed’ blijft in de baarmoeder. Ik moet net als ieder ander 2 weken afwachten of mijn cyclus weer gaat starten. Na 2 weken van de inseminatie mag ik, bij uitblijven van de cyclus, een zwangerschapstest doen.

Kwaaltjes, maar toch ongesteld

Zo bleef mijn menstruatie de eerste keer na 2 weken uit en had ik diverse zwangerschapskwaaltjes, maar startte toch de dag erna. Ik was op dat moment zo teleurgesteld. Wat voelde ik mij voor de gek gehouden door mijn lichaam. Achteraf denk ik dat het misschien wel de hoop was waardoor ik de kwaaltjes voelde, hoewel ik mij er niet op ingelezen had (bewust niet juist).

De tweede poging

De tweede poging verloopt vanaf de 10e cyclusdag hetzelfde. Mijn cyclus is erg regelmatig, dus ik kan voorspellen wanneer ik een positieve test zal hebben. Deze keer voel ik helemaal niets de dagen na de inseminatie. Mijn gevoel klopt, want mijn cyclus begint na 2 weken. Als het niet gaat zoals je had verwacht is dat altijd even een domper.

Inmiddels heb ik dus 2 pogingen om zwanger te worden achter de rug. Hoewel ze beide niet zijn gelukt, is het geen zware of moeilijk tijd geweest. Ik weet immers dat het altijd even kan duren voordat je zwanger wordt.

Geen positieve ovulatietesten

De periode die volgde was minder leuk. Het testen met de ovulatietesten lukt ineens niet meer. Testen werken niet of geven telkens een negatief resultaat aan. In overleg met de verpleegkundige wacht ik de volgende cyclus af.

Ook bij de volgende cyclus lukken de testen niet. Op de dag dat het toch echt positief had moeten zijn krijg ik alleen maar negatieve resultaten. Net als op de dagen ervoor en de dagen erna.

Ik word ingepland voor een echo. Deze laat zien dat de ovulatie al heeft plaatsgevonden. Doordat de testen het deze keren niet oppikten besluiten we dat ik vanaf de volgende cyclus ga starten met echo’s in plaats van testen.

Opgelucht loop ik de deur uit. Vol goede moed naar de nieuwe cyclusdag. Nog nooit wilde ik zo graag ongesteld worden.

 

Tess is begonnen aan het KID traject (Kunstmatige Inseminatie met Donor) om BAM (Bewust Alleenstaande Moeder) te worden. Omdat dit een vrij persoonlijk traject is, blogt ze voor nu in ieder geval nog anoniem. Inmiddels heeft ze al meerdere afspraken gehad en is ze bezig met het kiezen van een donor voor haar toekomstige kindje. Spannende tijden dus!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.