envelop

De envelop – hoofdstuk 1

Even iets anders dan de artikelen die jullie hier gewend zijn. Gastblogger Kim is bezig met een fictieverhaal, en vandaag deelt ze daar het eerste hoofdstuk van.

“Tuutt.. Tuutt tuutt..” Verstrooid sloeg ik naast me. En met een doffe klap, viel mijn wekker op de grond. Vijf minuten later begon ook het alarm van mijn mobiel te loeien. Geïrriteerd drukte ik hem uit. Ik keek op mijn telefoon, het was alweer kwart voor 8. De hoogste tijd om mijn bed uit te komen.

Het was mijn eerste werkdag bij een grote bank. Ik was aangenomen als assistent bij de hoogste baas en ik was echt ontzettend nerveus. Hoewel het sollicitatiegesprek ontzettend goed was gegaan, wist ik niet zo goed wat ik van mijn (eigenlijk veel te knappe) baas moet vinden.

Ik stapte het kantoor binnen en ging achter mijn bureau zitten. Het was begonnen, mijn eerste echte werkdag. Het leek erop dat dit een gewone werkdag zou gaan worden. Het was leuk werk en ik had ook al een klik met een aantal collega’s

Rond 15:00 uur kwam de postjongen met alle brieven. Gedachteloos pakte ik het stapeltje brieven aan. Aangezien ik maar gewoon de assistent was, was ik niet voorbereid op wat ik vervolgens zag.

Tussen alle brieven voor mijn baas, lag een zilveren envelop. Hierop stond geschreven: “Voor de dapperste Kimski die ik ken.”

Hoe kon ik voorzien, dat die brief mijn wereld zou veranderen?

Met grote ogen keek ik naar de woorden die op de envelop stonden. Vervolgens keek ik om mij heen, van wie kon deze envelop afkomen. Met trillende handen opende ik een envelop, heel voorzichtig. Met een precisie waarvan je zou denken dat ik minstens een bom verwachtte. In de envelop zat een brief, het handschrift herkende ik niet.

Mijn lieve dappere Kimski
Ik kan me alleen maar voorstellen, wat er nu door je heen gaat.
Maar wees niet bang, ik schrijf je alleen omdat ik echt niet anders kan.
Jouw naam is mij ten oren gekomen, nadat mij een noodlottig ongeval is overkomen.
Een ieder die over jouw spreekt, spreekt over de heldhaftige avonturen die je hebt beleeft. En dat alleen jij onze wereld kan redden van de ondergang.
In deze envelop zit een ketting met een medaillon en een sleutel
Wanneer je het medaillon opent, zal je naar een plek gebracht worden
waar je de sleutel kan gebruiken
Lieve Kimski, ons lot rust in jouw handen
Liefs, je weet wel wie

Verbijsterd bleef ik de brief maar opnieuw lezen. Ik had werkelijk geen idee over welke heldhaftige avonturen er werden gesproken, wie deze persoon was. En welk volk dat dan zou zijn. Ik bedoel, ik was maar een heel normaal meisje, dus waar kon deze mysterieuze persoon het over hebben? Mijn hoofd zat helemaal vol met vragen.

Ik opende toch wel enigszins nieuwsgierig het medaillon. Een klein briefje viel eruit, op dit briefje stond een voor mij volslagen vreemd adres geschreven. Er vormden zich alleen maar meer vragen in mijn hoofd. Ik keek naar het medaillon en mijn blik viel op de foto’s

Terwijl ik de foto’s bestudeerde, viel mijn mond van verbazing open
Dit kon niet waar zijn…..

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.