gerda

Even voorstellen; gastblogger Gerda

Laatst kwam ik op Facebook iemand tegen die op zoek was naar een blog om te gastbloggen. Ik zag dat ze een leuke schrijfstijl heeft, en daarom bood ik haar aan om hier te komen gastbloggen. Haar naam is Gerda en ze heeft 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Vandaag stelt ze zich aan jullie voor.

Een grootmoeder is ook een moeder

Grootmoeder is een heel ouderwets woord en ik noem het alleen maar zo omdat ik het in de titel vind passen. Ik ben geloof ik de oudste blogger hier en er zijn alleen maar mama’s . Dat is zo geweldig om te lezen en de kant van oma zijn zal dan ook van mij komen. We hebben vier kleinkinderen in de leeftijd van 16, 13, 11 en 9. Drie meiden en een jongen. Je kunt je voorstellen dat we met alle vier enorm trots en blij zijn en het is ook leuk om te zien hoe grappig de grote verschillen in ze zijn.

De oudste is geboren toen wij lagen te bakken in de Griekse zon, het kindje was te vroeg. We kregen een telefoontje van onze dochter en het eerste wat ze zei was: Hallo Oma, en daar gingen ze, de waterlanders en iedereen op het strand keek naar ons. We vertelden dat we opa en oma waren geworden en een luid gejuich en applaus steeg op, daar op het strand. De tweede heb ik geboren zien worden, ik mocht mee en dat is heel bijzonder om mee te maken.

Van de andere dochter werd ook een meisje geboren en ook dat was wederom een feestje om mee te maken, gevolgd door een jongen, onze enige kleinzoon.

Opa en oma zijn is echt heel bijzonder, je kunt je kinderen met raad en daad bijstaan en uiteindelijk mag je ook oppassen. Dan komen ze hier een nachtje slapen want papa en mama willen graag een keer uit. Nou zeg en daar sta je dan met je goeie gedrag. Dan denk je dat je alles nog weet want toch zelf drie kinderen op de wereld gezet, nou vergeet het maar. De kinderen kregen hun verzorging en hun knuffels en heel veel liefde, want daar heb ik over en teveel van maar wanneer had ik nou eens tijd om me aan te kleden of te douchen, me op te maken? Ik moest er later nog zo om lachen want het went, het went echt om je weer terug te wanen in die oude tijd, toen je zelf nog jong was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.