hema genderneutraal

Hema gaat genderneutraal

Stoere prints voor jongens, en schattige kleurtjes voor meisjes. En doordat bijna iedere winkel een aparte jongens- en meisjesafdeling heeft, kijken weinig meisjesmoeders op de jongensafdeling, en andersom. Hema brengt daar verandering in, want aan het einde van dit jaar verdwijnen ‘jongen’ en ‘meisje’ van de kledinglabels en de verpakkingen.

Genderneutraal

Je hoort de laatste tijd erg veel over het begrip ‘genderneutraal’. En terecht, want waarom wordt er voor een meisje bepaald dat zij geen stoere kleding met superhelden mag dragen? En waarom is de prinsessenkleding niet voor jongens?

‘Kids’

Hema is de tweede winkelketen die de jongens- en meisjesafdeling samenvoegt. Het Britse John Lewis deed dit aan het begin van deze maand. Hema heeft dat inmiddels in 300 van de 700 filialen ook gedaan, de jongens- en meisjesafdeling zijn nu samengevoegd tot ‘Kids’.

Deze verandering is onder meer te danken aan een tienjarig meisje. Dit meisje vroeg 2 jaar geleden aan Hema om eens wat stoerder meisjesondergoed in de schappen te leggen. Ze was klaar met het eeuwige roze ondergoed met hartjes. Hema kreeg meer van dit soort verzoeken, en de vraag naar stoere meisjeskleding groeide. Daarom wil Hema wat meer variatie aanbrengen.

En de roze jurkjes?

Zelf sta ik heel erg achter genderneutrale kleding, maar mijn peuterdochter draagt toch het liefst hele meisjesachtige kleding. Gelukkig blijven we ook gewoon roze jurkjes en hartjesprintjes zien bij Hema.

Wat vind jij van deze verandering?

 

Een reactie

  1. Ik vind het enorm goed dat ze dit doen.
    ‘T zit hem in kleine dingen hoor.

    Mijn dochter draagt heel graag iets stoerdere kleren. Daarom niet persé ‘jongens’kledij, maar ze verkiest absoluut haar zwarte all-start en Vans boven roze glitter varianten. Die zwarte Allstars moesten we wel gaan zoeken in de jongensafdeling… Maar naar mijn mening is dat dus zowel voor jongens als meisjes. Niet?

    Vorig jaar vond ik een onwijs broekje. Maar op de achterzak stond geborduurd “For Boys”. Daar vraag ik me af: Waarom? Wat is de meerwaarde van “For Boys” daarop te zetten? Het was een standaard jeans…

    Punt is: waarom pleiten we continu voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar gaan we wel onze eigen kinderen al van jongs af aan in hokjes gaan steken. Niet enkel qua kledij trouwens, ook naar hobbies en verwachtingen… 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.