geboortetraktatie

Tip; een hele snelle en makkelijke geboortetraktatie

Wat laat je je kinderen nou trakteren als ze een broertje of een zusje hebben gekregen..? Ik vond het ontzettend lastig om dat te bedenken. Eerst wilde ik gaan voor iets kant en klaars, maar mijn kinderen vinden het heel leuk om zelf iets te maken. Dus ik besloot laatst alvast iets uit te proberen en dat was een groot succes!

Wat heb je nodig voor deze geboortetraktatie?

lange vingers met muisjes

Mijn oudste trakteert op de basisschool en mijn jongste op de peuterspeelzaal. Dat is een traktatie voor in totaal zo’n 45 kinderen, dus het moest niet te moeilijk zijn en niet te lang duren. Ik besloot lange vingers met muisjes te maken. Door de muisjes is het een typische geboortetraktatie en bijna alle kinderen houden wel van lange vingers.

Voor deze geboortetraktatie heb je het volgende nodig;

  • Lange vingers
  • Muisjes
  • Glazuur
  • Een schaaltje voor de muisjes
  • Een schaaltje of bekertje voor het glazuur
  • Een pan of schaal om het glazuur warm en zacht te maken

Hoe ga je te werk?

muisjes glazuur muisjes

Het is ontzettend simpel. Eerst maak je het glazuur warm in heet water en dan doe je het in een beker. Je doet wat muisjes in een bakje en je bent klaar om te beginnen. Je pakt een lange vingers, dipt hem in het glazuur, vervolgens in de muisjes en klaar is Kees!

geboortetraktatie

Zowel mijn tweejarig als mijn vierjarige vonden het heel erg leuk om te doen. Oké, het gaf wel wat gesmeer en niet alles is evengoed gelukt. Maar over het algemeen ging het best goed!

Het resultaat van de geboortetraktatie

traktatie zusje

Als je klaar bent, laat je het glazuur even drogen. Let erop dat het glazuur van de lange vingers elkaar niet raakt, anders zitten ze vast aan elkaar (ja, ik spreek uit ervaring).

geboorte traktatie

Binnen no-time was het pak leeg en toen moest de traktatie natuurlijk wel even geproefd worden. Mijn kinderen waren helemaal enthousiast en ze konden niet wachten totdat ze het weer mochten maken en het op school mochten trakteren!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.