blije boterham

Bijzondere boterhampasta’s van De Blije Boterham

Nomi heeft het liefst iedere dag pasta op haar boterham. Haar favoriet is chocopasta (en dan vooral die met 2 kleuren) of ‘koekjespasta’ (speculoos). Laatst probeerden we eens iets anders, namelijk deze boterhampasta’s van De Blije Boterham. We probeerden de smaken ‘romige kokos, ‘caramel stroopwafel’ en ‘smeuïge muisjes’ uit.

De pasta’s van De Blije Boterham

romige kokos

Romige kokos

We eten thuis niet zo vaak iets met kokos, dus ik wist eigenlijk helemaal niet of dit in de smaak zou vallen. Ik smeerde voor beide kinderen een boterham met deze romige kokospasta, die trouwens echt heel romig is. Hij is heel makkelijk te smeren, en ik proefde hem zelf natuurlijk ook even. Ik was zelf meteen enthousiast, het is een hele zachte, zoete kokossmaak.

Vervolgens mocht mijn testpanel het proeven. Nomi wilde eerst precies weten wat het was voordat ze het wilde eten. Ondertussen was Lenn al aan zijn boterham begonnen en hij likte zijn vingers er bij af. Uiteindelijk begon Nomi ook te eten, en ze vond het heel lekker!

Dat de pasta zo zoet is, is vrij logisch als je de ingrediënten ziet. Het bestaat vooral uit suiker en olie, en er zit maar een klein percentage kokos in. Hierdoor is de smaak niet zo overheersend, maar het zorgt er ook voor dat mijn kinderen dit niet iedere dag op hun boterham krijgen.

caramel stroopwafel

Caramel stroopwafel

Ik had zelf hele hoge verwachtingen van de caramel stroopwafelpasta. Er zitten echte stukjes stroopwafel in, en dat klinkt natuurlijk meteen al heel lekker. Ik proefde hem… En hij viel me een klein beetje tegen. Hij is wel lekker, maar het is niet mijn eerste keuze. Nomi en Lenn aten hun boterham wel met smaak op, maar als Nomi mag kiezen gaat ze toch meestal voor de andere smaken.

Iemand vertelde me ooit dat je het beste producten kunt eten met zo min mogelijk ingrediënten. Deze pasta heeft er héél veel, en ook hier zijn de eerste ingrediënten weer olie en suiker. Dat is natuurlijk bij vrij veel producten zo, maar ik ben daar nooit zo heel enthousiast over.

blije boterham

Smeuïge muisjes

Muisjes zijn hartstikke lekker, maar als je ze bij je dreumes of peuter op de boterham doet, vind je ze overal. Daarom is dit een hele handige oplossing; muisjespasta! Hij is weer heerlijk zoet, en mijn kinderen zijn er heel enthousiast over. Dit is Nomi’s eerste keuze uit deze 3, en bij mij staat hij op nummer 2. Ik vind de kokospasta nét iets lekkerder.

De ingrediënten zijn niet zo verrassend. Er zit weer veel suiker in, en dat proef je meteen. Ook deze pasta vind ik dus weer niet geschikt voor iedere dag, maar voor zo nu en dan is hij wel heel lekker!

De pasta’s van De Blije Boterham zijn onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn en ze kosten € 2,29.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.