kinderhoekje tuin

Zo maak je het leukste kinderhoekje in de tuin

De tuin is een ideale speelplek voor kinderen. Vooral in de lente en zomer zijn mijn kinderen heel veel in de tuin en daarom hebben ze daar hun eigen plekje waar ze lekker kunnen spelen. Toen mijn oudste een baby was zijn we begonnen met een zandbak en daarna hebben we wat dingetjes toegevoegd en nu is het, al zeg ik het zelf, een hele leuke speelplek geworden. In dit artikel vertel ik je wat meer over ons kinderhoekje in de tuin.

Een kinderhoekje in de tuin

De tuin is natuurlijk een hele leuke plek voor kinderen, maar je wil je tuin ook weer niet helemaal veranderen in een speeltuin. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een stukje van de tuin te reserveren voor dingen die leuk zijn voor de kinderen. Eén plekje waar ze lekker kunnen spelen en waar plek is voor hun speelgoed, en de rest van de tuin blijft dan gewoon ’tuin’.

Een zandbak

Ik denk dat er weinig kinderen zijn die een zandbak niet leuk vinden dus toen we ons huis kochten, waren manlief en ik het er meteen over eens dat er een zandbak moest komen. Op de plek waar eerst een vijver was maakten we een zandbak. De vijver moest sowieso weg, want dat vonden we alles behalve veilig voor jonge kinderen. En die plek was perfect voor een zandbak. Je kunt de zandbak helemaal naar je eigen wensen maken, je kunt hem bijvoorbeeld verven met Sigma verf.

Een speelhuisje

Vervolgens besloten we om een speelhuisje te kopen. We kochten een tweedehandsje op Marktplaats en die hebben we vervolgens geverfd, zodat hij er weer goed uitzag. Wil je dat ook doen? Zorg er dan voor dat je kiest voor goede verf die geschikt is voor is voor hout buiten. Je kunt dan kiezen voor Sigma verf, bijvoorbeeld de sigma s2u gloss. Dan kun je het helemaal verven in de kleuren die je zelf leuk vindt.

Een modderkeukentje

Wat ook ontzettend leuk is, is een modderkeukentje. Wij hebben zelf een modderkeuken gemaakt voor de kinderen en er wordt ontzettend veel mee gespeeld. Het keukentje is ook altijd een groot succes bij de kinderen uit de buurt, dus het is wat mij betreft echt een aanrader.

Een plek om het speelgoed op te ruimen

Buitenspeelgoed is leuk, maar soms ligt de hele tuin vol met het speelgoed. Een plek om het speelgoed op te ruimen is dan wel erg handig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een speelgoedkist voor buiten of een kussenbox. Na het spelen kunnen je kinderen het speelgoed daarin leggen en zo houd je je je tuin netjes.

Hebben jullie een kinderhoek in de tuin?

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.