De geboorte van Milan

Vandaag deelt Kimberly haar bevallingsverhaal met jullie. Grappig feitje; Kimberly en ik lagen op hetzelfde moment in hetzelfde ziekenhuis, en onze zoontjes schelen 1 dag. Ook zijn ze beide na een inleiding met een keizersnede geboren.

Weeën

Ik wist zeker dat het weeën waren, ze kwamen om de 8 minuten. Ik ben toen lekker gaan douchen en in bed gaan liggen in de hoop dat ik wat slaap kon pakken mocht het gaan gebeuren.. Maar ik heb geen oog dicht gedaan.. ’s Nachts 20 juli 2016 om 4 uur moest ik de weeën echt weg puffen, ze kwamen om de 4 minuten.

Verloskundige bellen

Om 6 uur besloten we om de verloskundige te bellen, de weeën kwamen om de 2 à 3 minuten. Ze zou er binnen 30 minuten zijn. Ik ging me even opfrissen en om 6.15 uur zat ik op de wc om even te plassen.. Maar toen braken mijn vliezen. Omdat de baby niet meer ingedaald lag moest ik meteen plat gaan liggen dus ik ben gelijk het bed weer in gegaan.

Om 6.30 uur was de verloskundige er. Ik had 2 cm ontsluiting en ik had hele pijnlijke rug weeën en ben weer gaan douchen. Om 12 uur was de verloskundige er weer en ik had nog steeds maar 2 cm ontsluiting.. om 16.00 uur nog steeds 2 cm en om 20.30 uur 3 cm!

3 cm ontsluiting

Eindelijk 1 cm erbij.. Ik kon kiezen om in het ziekenhuis te slapen met een slaapmiddel, of thuis proberen te slapen om kracht voor de bevalling op te doen. Ik koos ervoor om thuis te slapen. Ik heb boven verwachting goed kunnen slapen.

CTG

De volgende ochtend, 21 juli 2016 om half 9 kwam de verloskundige weer en ik had nog steeds maar 3 cm.. Ik moest naar het ziekenhuis voor een ctg omdat ik langdurig gebroken vliezen had en de weeën kwamen om de 5 min..

Om 9.30 uur lag ik aan de ctg.. het eerste gedeelte was de baby heel erg rustig en het 2e gedeelte was hij wel meer actief. Normaal zouden ze aan de hand van het eerste gedeelte gaan inleiden, maar omdat hij het 2e gedeelte actief was mocht ik kiezen..

Inleiden

Ik koos ervoor om meteen in te leiden want ik had al 20 min geen wee gehad en nog steeds maar 3 cm.. Toen mochten we naar de afdeling. Ik kreeg kraamsuite 7 en er werd gelijk al een infuus geprikt en gevraagd wat we wilden eten.

Weeenopwekkers

Om 13.00 uur werden de weeenopwekkers aangezet en toen begon het al snel. Ik had na 1 uur 4 cm ontsluiting. Toen werden de weeën zo heftig en ik bleef op de 4  cm hangen.

Om 16.30 uur heeft de verloskundige besloten om naar de O.K. te gaan voor een ruggenprik die ik om 17.00 uur kreeg zodat mijn lichaam kon ontspannen en de ontsluiting zou vorderen. Om half 8 had ik 7 cm.

Persen

En toen was het moment daar. Om 21 uur had ik 10 cm en persweeën. Om 21.30 uur mocht ik beginnen met persen..

Keizersnede

Na een paar keer persen moest ik op mijn zij gaan liggen omdat de hartslag van de baby omlaag ging. Tijdens het persen kwam het hoofdje wel maar als ik stopte met persen schoot hij weer terug… Na 1 uur persen was er besloten om na de O.K. te gaan..

Milan!

Om 22.45 uur waren we op de O.K. en om 23.01 uur is onze geweldig mooie en gezonde zoon Milan Max ten Voorde geboren. Om 23.30 uur waren we alweer op de afdeling.

Milan woog 3500 gram precies. Ik voelde mij wonder boven wonder onwijs goed en zo stond ik 9 uur na de keizersnede alweer zelfstandig te douchen. Op zaterdag 23 juli mochten we weer lekker naar huis!

Wil jij ook je bevallingsverhaal vertellen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.