sem

De geboorte van Sem

Vandaag heb ik weer een bevallingsverhaal voor jullie. Deze keer vertelt Lore over haar zoontje Sem, die met een geplande keizersnede geboren werd.

Stuitligging

Mijn verhaal begint eigenlijk bij de 15de week in mijn zwangerschap, toen bij de 3D echo werd vastgesteld dat de kleine man volledig in stuit lag. Maar we hadden nog heel veel kans dat hij uit zichzelf ging draaien. Uiteindelijk hebben we een privé vroedvrouw gebeld voor vragen en opvolging van ons beide en op 30 weken voelde ze uitwendig en zei ze dat onze kleine vriend zich gedraaid had!

Wij als ouders waren helemaal in de wolken natuurlijk en we hadden ons geboorteplan al helemaal opgemaakt hoe het zou gaan verlopen! Maar dan op 35 weken hadden we een afspraak bij de gyneacoloog en die stelde vast dat hij nog steeds in stuit lag en dat hij nooit gedraaid geweest kon zijn. Het werd dus een geplande keizersnede waar ik zwaar tegenop zag wegens mijn grote angst voor naalden…

De vooravond

4 oktober om 21.00 uur moesten we ons melden in het ziekenhuis. Eenmaal daar aangekomen werd ons de kamer toegewezen en het slotje werd geprikt en we kregen uitleg hoe het zou gaan verlopen de volgende dag.

De bevalling

Eindelijk, 5 oktober, de dag dat we ouders gingen worden. we werden gewekt om 05.00 uur zodat we nog konden douchen en alles klaar zetten qua kleertjes voor de baby. Rond 06.00 uur is mijn vriend bij mij gekomen en hebben ze bij mij m’n baxter aangesloten op het infuus. En ineens was het 09.00 uur, het moment dat de verpleegsters ons kwamen halen en naar de OK brachten.
Mijn man mocht niet mee binnen voor de ruggenprik en moest zich in een andere kamer omkleden terwijl wij naar binnen gereden werden. Eenmaal daar kwam de anesthesist de ruggenprik zetten. Deze was heel pijnlijk want ze hadden een beetje fout gestoken en moesten de naald terug terug trekken en weer erin duwen…

Sem!

Toen ik verdoofd was gingen ze de blaaskatheter plaatsen, deze deed geen pijn en alles verliep vlot. Toen werd het doek geplaatst en ze begonnen meteen te snijden terwijl mijn vriend nog niet bij me was. Twee minuten later was hij er toch (ik lag al half open) en nog geen 3 minuten later om 09.35 uur hoorden we hem huilen! Oef hij is gezond en wel…
Mijn partner en zoontje zijn niet langer dan 5 minuten bij mij geweest of ze moesten al de kamer uit. Toen ik gehecht was kon ik terug naar de kamer.
Mijn herstel is vlot verlopen maar wat een zeer deed het om 2 passen te kunnen wandelen, net zoals de eerste keer naar de wc et cetera… Zo een pijn had ik in mijn leven nog nooit gevoeld en ik kan redelijk goed tegen pijn! Maar al met al was het een aangename ervaring!
Wil jij ook je bevallingsverhaal vertellen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl!

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.