zwitsal geurzakjes

DIY: Zwitsal geurzakjes

Je zult van mij niet snel diy’s tegenkomen die moeilijk zijn om te maken, of waar erg veel werk in gaat zitten. Ik ben namelijk totáál niet creatief. Maar zo nu en dan vind ik het best leuk om zelf iets te maken. Deze keer maakte ik zelf Zwitsal geurzakjes. Heel makkelijk, en er gaat helemaal niet veel tijd inzitten! Vandaag laat ik je zien hoe ik ze maakte.

Wat heb je nodig?

zwitsal

Dit heb je nodig voor het maken van de geurzakjes;

  • Een Zwitsal zeepje (of een zeepje van een ander merk, zolang hij maar lekker ruikt)
  • Stof die goed ademt (zodat de geur er goed doorheen komt)
  • Lintjes of touwtjes
  • Een schaar
  • Een scherp mes
  • Een snijplank

Snijden maar!

Omdat ik groot fan ben van de geur van Zwistal, koos ik voor een zeepje van dit merk. Ik heb van 1 zeepje 4 geurzakjes gemaakt. Ik raad je aan om echt een scherp mes te gebruiken, want een zeepje doorsnijden is moeilijker dan ik dacht. Met dank aan mijn botte mes (oké, en ik ben ook gewoon niet zo sterk) had ik halverwege al kramp in mijn hand!

Deze foto spreekt waarschijnlijk wel voor zich. Je snijdt de zeep in kleine stukjes, zodat er veel geur vanaf komt. Dat leg je vervolgens op een stukje stof. Je vouwt ze dicht, je doet er een lintje omheen, en je bent klaar!

Eindresultaat

En dan heb je heerlijk geurende zakjes, waar een stuk meer geur vanaf komt dan de meeste geurzakjes die je kant en klaar koopt. Perfect voor in de kledingkast, of voor op een ander plekje in huis. Ik heb er bij beide kinderen eentje in de kledingkast gelegd, en eentje op de commode.

Heb jij wel eens zelf geurzakjes gemaakt? En ben je ook zo’n fan van de geur van Zwitsal?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.