echo 11 weken

De eerste periode van de zwangerschap

Door Ivette – Het is alweer een paar weken geleden dat ik mijn laatste berichtje schreef. Tijd voor een nieuwe dus! Vandaag ga ik verder bij de eerste periode van de zwangerschap. In het vorige bericht kon je lezen dat we toch echt zwanger waren. Jeej!

De eerste paar weken is het spannend. Blijft het zitten, gaat het goed? Of word je enorm misselijk?Daarnaast had ik steekjes aan de linkerkant en dat vond ik best spannend. Het is dan ook niet slim om te gaan Googelen wat dat zou kunnen zijn…  Dus toen ik met 8 weken bij de verloskundige zat kreeg ik dat ook nog eens te horen, haha.

Mijn ouders en schoonouders hebben we het vrijwel direct verteld. Zelfkennis gaf aan dat ik het toch niet geheim kon houden. Ik had een foto van alle testen en de laatste test ingepakt. Dat in een envelop gedaan en aan mijn moeder gegeven. Maar ze zag aan mijn big smile al wat er was, voordat je überhaupt die envelop goed vast had.

En dan maak je een afspraak bij de verloskundige. De eerste afspraak was bijzonder. Je bent er nieuw, je wilt het nog geheim houden, dus hoop je niet dat er iemand uit jouw kring binnenstapt. Je medische geschiedenis wordt doorgelopen, maar niet alleen van jou als moeder, ook van de vader, de opa’s en oma’s en andere gerelateerde personen. Je gewicht en bloeddruk wordt gemeten. Daarnaast ga je voor het eerst je kindje zien. Nou ja, kindje, het is meer een boontje of een pinda. Maar het is van jou. En zo bijzonder.

Na de 8 weken begon bij mij de misselijkheid. Bij elke ochtend was ik wel even op de wc te vinden voor een maagleging. En als het er eenmaal uit was, had ik nergens last meer van. Dit heeft tot een week of 15 geduurd. Soms wachtte ik er maar op, dan was het klaar. Het heeft mijn tanden uiteindelijk geen goed gedaan.

echo 11 weken

Met 11 weken hadden we de eerste termijn echo. We konden weer lekker kijken. Alles zag er goed uit. De datum werd vastgesteld op 13 juni 2015. De foto’s waren niet heel scherp, want het was een druk kindje. De hele tijd was ze aan het springen, dansen draaien doen. Zo bijzonder om te zien. Ook hebben we het hartje weer horen kloppen. Ik kreeg er tranen van. ’s Avonds zijn Niels en ik dan lekker uit eten geweest, om het te vieren en even van elkaar te genieten.

En zo is het eerste trimester alweer voorbij.

Volgende keer het tweede trimester.

 

Ivette is ruim 6 jaar samen met Niels en sinds 2 jaar geleden zijn ze geregistreerd partners. Samen hebben ze 2 kindjes; Elsha is in juni 2015 geboren en in augustus 2016 kreeg Elsha een broertje; Fynn. Ivette is gek op creatieve dingen, ze maakt graag leuke DIY’s en ze blogt op Ivetteslife.nl. Daarnaast is ze regelmatig op haar telefoon te vinden. Ze leest blogs, ze kijkt vlogs en ze kijkt regelmatig op Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.