kinderwagen warm

Goed is soms slecht

Door Nadine – Met de zomer in aantocht en al heel wat warme dagen achter de rug, maak ik me zorgen om wat ik (weer) regelmatig op straat zie.

Het is zonnig, warm… een mooi weertje dus en uiteraard ga je er als (vers) gezin dan op uit. Je ziet veel vaders of moeders die een kinderwagen voortduwen. En vaak ligt er goedbedoeld, als bescherming tegen de zon, een deken over de kap. Wat?!

Warmte in de kinderwagen

Dodelijk warm voor het kindje in de wagen. De temperaturen die binnenin bereikt worden,
zijn binnen no time ontzettend hoog. Ik heb er even een grafiekje bij gezocht. Zoals je ziet, loopt de temperatuur voor het kindje niet alleen razendsnel op, je ziet ook dat een doek op zich niet verkeerd is. Wel zit er verschil in hoe je die doek over je wagen spreidt. Je ziet ook duidelijk welke oplossing het beste is (spoiler: een simpele parasol).

Zo snel loopt de temperatuur op in de kinderwagen

Misschien weten veel ouders die dit doen helemaal niet dat dit het effect is van hun goedbedoelde bescherming. Of realiseren ze zich dit niet. Hopelijk verandert dat, zodat de gevaren duidelijk zijn en kindjes op een andere manier beschermd gaan worden tegen de zon.

Misschien wist je dit al, maar nog lang niet alle ouders weten dit. Daarom willen we hier graag (nog een keer) aandacht aan besteden. Vertel het je mede-ouders, en natuurlijk mag dit bericht gedeeld worden!

Nadine is op 25 september 2016 moeder geworden van Floortje en ze is zwanger van haar tweede kindje. Floortje heeft wat opstartproblemen gehad, maar nu gaat het heel goed met haar. Nadine is getrouwd met Peter. In het dagelijks leven geeft ze Nederlands op een middelbare school. Op sportief gebied liggen de activiteiten nu even stil, maar anders loopt ze graag hard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.