elin

Het kamertje van Elin

Babykamers met een thema, ik vind het ontzettend leuk! In het kamertje van Elin zie je overal ijsberen, en vandaag laat haar moeder Iris het kamertje zien.

Door Iris;

ijsbeer

Wij hebben voor het ijsberen thema gekozen (ik ben zelf erg fan van Lars de kleine ijsbeer). In de schommelstoel heb ik vier maanden lang borstvoeding gegeven en nu geven we nog steeds de ochtend voeding in deze stoel. De ijsberenlamp hebben we gekregen van mijn ouders en zusje en zwager als kraamcadeautje.

ijsberen

Het mag duidelijk zijn dat wij de kleur blauw erg mooi vinden. Ook al hebben we een meisje gekregen, blijven wij bij de kleur blauw. We horen haar niet klagen!

De commode hebben we tweedehands gekocht, alle elementen die nu blauw zijn waren eerst hout-kleur. Het schilderij boven de commode heeft mijn vader geschilderd. Toen we met het nieuws kwamen dat we zwanger waren, was hij zo enthousiast dat we een paar dagen later dit schilderij al kregen voor op de kamer.

ijsberen thema

Deze wieg is de wieg waar ik zelf ook als baby in geslapen heb, alleen was hij toen bordeaux rood. Dit paste niet echt in onze kinderkamer dus heeft mijn zusje de weg helemaal geschuurd en wit geverfd. (Ik mocht zelf niet meer verven met een dikke buik.) Daarnaast heeft ze ook nog een dekentje zelf gehaakt. Toen mijn vriend en ik uit IJsland terug kwamen stond de wieg als verrassing in de kinderkamer. Ze had de blaren op haar vingers staan om het dekentje op tijd af te hebben!

babykamer

In eerste instantie dachten we dat alleen de commode genoeg was voor alle kleertjes, luiers enzovoort. Maar al snel kwamen we erachter dat dat never nooit ging passen, dus hebben we de hulp van mijn oom ingeschakeld om dit probleem op te lossen. We wilden namelijk wel in dezelfde stijl een kast. Omdat de commode tweedehands is was hier geen kast bij te vinden, maar mijn oom is er in geslaagd om in precies dezelfde stijl een grote klerenkast te maken. (Super fijn zo’n handige familie!)

ouderwetse kinderwagen

Last but not least… een ouderwetse kinderwagen. Hier heeft onze dochter de eerste weken in geslapen. De wagen hadden we bij ons op de kamer en konden we makkelijk verplaatsen van de ene kant naar de andere kant van het bed. Het voordeel van de ouderwetse wagen is dat ze erg breed zijn en dus makkelijk kunnen functioneren als bedje. Onze dochter slaapt er nog steeds wel eens in maar inmiddels staat hij beneden in de woonkamer. Deze prachtige wagen hebben we ook tweedehands kunnen kopen.

Wil jij ook je baby- of kinderkamer laten zien? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.