julia

Het kamertje van Julia

Door Esther – Ik vertelde jullie eerder al dat we flink aan het verbouwen zijn. En dat die verbouwing door allerlei omstandigheden behoorlijk is uitgelopen. Het kamertje van Julia was dan ook nog niet klaar toen ze geboren werd. Ondanks mijn geschilder toen ik hoogzwanger was, want ja, nesteldrang!!! Maar 3 maanden later kon ze er gelukkig dan toch in. Ik laat jullie graag het eindresultaat zien!

De basis

Oorspronkelijk was de kamer deels een inbouwkast en deels gewoon loze ruimte. Door muren weg te slopen en op een andere plek weer op te bouwen en door een dakkapel te plaatsen hebben we de kamer gemaakt. Hij is vrij klein en heeft een l-vorm. De basis van de kamer is vrij strak, maar de oude balken (oorspronkelijk zaten ze in een klooster) geven de kamer toch wat gezelligs mee. Ik houd absoluut niet van roze in het interieur, dus als basiskleuren hebben we voor wit, groen/grijs en grijs gekozen. Alleen in de kledingkast zie je dat we toch echt een meisje hebben, haha!

dakkapel babykamer

De meubels

De meubels heb ik tweedehands overgekocht van een vriend. Ik vertelde dat ik zwanger was, hij stuurde foto’s van de meubels en ik was gelijk verkocht. Het was precies wat ik in mijn hoofd had! De stoel met voetenbankje was eigenlijk helemaal niet voor Julia haar kamer bedoeld. Maar door de verbouwing hebben we plaatsgebrek in de rest van het huis en hij zit heerlijk. Ideaal ideaal om ‘s nachts voeding op te geven.

stoel borstvoeding

De accessoires

Veel spulletjes hebben emotionele waarde omdat we ze hebben gekregen van dierbaren. Zo heeft mijn schoonzus het plankje met tekst gemaakt die op de commode staat. Op de zijkant staat de datum dat Arno en ik 12,5 jaar samen waren, precies 2 maanden voor de uitgerekende datum.

blauw meisje

Zelfs het plantje op de vensterbank heeft speciale waarde. Ik heb de stekjes van dit plantje van mijn moeder gekregen toen ze nog leefde (ze is volgende maand 2 jaar geleden overleden). En ook de Jip en Janneke boekjes op de plank hebben emotionele waarde. Die hebben we van mijn schoonmoeder gekregen als zwangerschapscadeautje. Die is een maand voor de bevalling overleden, daarover een andere keer meer. Maar veel emotie dus, in de spulletjes van Julia.

vensterbank

Gelukkig zijn er ook nog spulletjes die ‘gewoon’ leuk zijn. De stapelblokken en de groene zak naast de stoel heb ik zelf gekocht omdat ik ze zo mooi vond. En het opwind Nijntje heb ik tijdens mijn zwangerschap gekocht om het muziekje voor mijn buik af te draaien. Dat deed ik trouw elke avond, zodat ze na de geboorte rustig zou worden bij het horen van het muziekje. Not… Leuk geprobeerd 🙂

De kamer is nog steeds niet helemaal af, maar het gaat echt om minidetails. Ik ben echt supertrots op het resultaat, vooral ook omdat we van niets zo’n leuk kamertje hebben weten te maken!

Wil je ook het kamertje van je kind(eren) laten zien? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.