owen

Het kamertje van Owen

Vandaag mogen we binnenkijken in het kamertje van Owen. Een schattig klein kamertje, waar zijn moeder jullie wat meer over vertelt.

Het kamertje van Owen

naamslinger blauw

Ruim twee jaar geleden kwamen wij te wonen in ons huis. Ik was toen 5 maanden zwanger. Omdat er zoveel gedaan moest worden in het huis heb ik me niet echt met de babykamer bezig gehouden. Het idee om de kleuren van de babykamer rood en houtkleur te doen kwam uiteindelijk van papa en ik ben daarna aan de slag gegaan met de inrichting.

Het bedje

Het bedje is een bedje waar al veel kinderen in hebben geslapen. Niet alleen de broer van Owen heeft erin geslapen, maar ook papa, zijn tantes en zijn neefjes. Het is een heerlijk en stevig bedje. De zijkant van het bedje kan omlaag, waardoor hij hem ook nog heeft gebruikt toen hij zijn bedje uit kon klimmen. In zijn bedje ligt een peuterkussen en een kinderdekbed. We zagen dat hij hieraan toe was, doordat hij altijd met het kussen en dekbed van zijn broer bezig was. Het bedje is wel een beetje vol, maar hij heeft nog een lange tijd zo geslapen.

De commode

aankleedkussenhoes rood

De commode is een kast van ikea. Ik vind hem zelf wat aan de kleine kant. Owen schopt er nog vaak de spullen op die erop staan op de grond. Toch is het een heerlijke commode door de grote lades.  Ook neemt hij in het kleine kamertje weinig ruimte in beslag. De hoes van het aankleedkussen moest natuurlijk rood. Alleen op bol.com vond ik een aankleedhoes in deze kleur. Blijkbaar geen populaire kleur voor een kinderkamer. Het kleed op de grond is een oud kleedje dat mijn moeder in haar jonge jaren heeft gemaakt. Ik vind hem zo leuk en hij past perfect in deze kamer.

Geverfde gordijnen

gordijnen verven

De gordijnen zijn groene ikea gordijnen. Ja, groene! Zijn broer kreeg groene gordijnen toen we in dit huis kwamen wonen. Het was zo’n lap stof die je zelf moest verknippen. Ik had dus veel stof over. Ik kon er nog makkelijk gordijnen uit halen voor de babykamer. Na er een gordijnband op te hebben genaaid heb ik de gordijnen 2x geverfd met textielverf. Nog steeds vind ik het een mooie kleur en de rode gloed die hij verzorgt in het kamertje is erg rustgevend en ideaal om bij in slaap te vallen.

Boven de commode

Boven de commode hangen wat kleine kastjes. De twee kastjes met de haakjes zijn van mijn oma geweest. Hier hangen we de kleren die nog een dagje mee kunnen, maar meestal is dit dus alleen een pyjama. Ook zet ik er vaak iets leuks op, maar meestal wordt dit er door weer afgehaald om mee te spelen. Het witte vierkante kastje kunnen de boeken in, die we iedere avond aan hem voorlezen.

De stoel met knuffels

Iedere avond nemen we plaats tussen de knuffels om één van de boeken voor te lezen. Natuurlijk ligt zijn favoriete knuffel in zijn bedje, maar de overige knuffels mogen gezellig op de stoel plaatsnemen. In de newborn tijd heb ik hier veel gezeten om hem te voeden, later werd het een plek om hem in slaap te sussen en tegenwoordig is het dus de plek waar we hem voorlezen.

Speelhoekje op de slaapkamer

speelhoekje slaapkamer

Sinds kort heeft Owen een klein speelhoekje in zijn kamer. Hij trok regelmatig de kast leeg bij zijn broer, maar nu kan hij ook in zijn eigen kamer spelen. Natuurlijk blijft de kamer van zijn broer ook interessant, dus is er rommel in beide kamers hihi.

Doordat Owen zijn bedje al langere tijd uit kon klimmen moesten we over naar een peuterbedje. Hij is allang geen baby meer, maar nu we echt afscheid hebben genomen vind ik het toch wel moeilijk. We laten nu echt de babyperiode achter ons. Zijn er meer moeder die dit zo’n heftige overgang vinden?

Meer lezen? Kijk dan eens op Rachelleeft.nl!

Wil je ook je baby- of kinderkamer laten zien? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.