lichaam

Houdt mijn lichaam me nou voor de gek?

Door Amy – In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat ik probeer zwanger te worden. Ik ben begonnen met ovulatietesten en 13 dagen geleden was deze voor het eerst positief. Daar hebben we natuurlijk meteen gebruik van gemaakt. Een dag of 10 later begon ik me opeens anders te voelen. Zouden dat al zwangerschapskwaaltjes kunnen zijn..?

Kwaaltjes?

Ik voelde me ’s ochtends steeds misselijk. Als ik iets gegeten had werd het minder, maar het ging niet helemaal over. Ook had ik totaal geen zin in brood. Ik moest er zelfs niet aan denken om dat te eten. En ik was vreselijk gevoelig voor geurtjes. Ik rook iedere keer weer iets vies, maar niemand anders rook het. Had het allemaal te maken met een griepje, of zouden het zwangerschapskwaaltjes zijn…

Toen was het nog te vroeg om te testen, maar ik probeerde het toch maar eens. Ik kocht een test waarmee je al eerder kunt testen en wat was dat zenuwslopend! Helaas kwam er maar één streepje tevoorschijn. Jammer, maar misschien was het nog te vroeg…

1 dag voor NOD

Kennen jullie de term ‘NOD’? Het wordt op forums vaak gebruikt en het staat voor ‘niet ongesteld dag’. Oftewel, de dag waarop je normaal gesproken ongesteld zou moeten worden. Een spannende dag als je probeert zwanger te worden, want je hoopt natuurlijk dat je niet ongesteld wordt.

Morgen is mijn ‘NOD’, maar ik besloot vanochtend nog even een test te doen. Want het is zo moeilijk om te wachten… Ik gebruikte weer een vroege test en ik had goede hoop dat ik 2 streepjes zou zien. Maar helaas… Er kwam echt maar één streepje op de test te staan. Ik bekeek de test van alle kanten, onder de lamp, bij het raam, maar nee. Ik zag echt maar één streepje staan.

Maar die kwaaltjes dan?

Ik snapte die kwaaltjes niet helemaal. Eerst dacht ik nog, misschien krijg ik griep! Maar het is niet erger geworden, iedere dag voel ik me een beetje hetzelfde. Zou het toch nog te vroeg zijn geweest om te testen, dacht ik… Maar zo’n vroege test zou 13 dagen na mijn eisprong toch positief moeten zijn als je zwanger bent, toch? Lang hoefde ik er niet over na te denken, want een paar uur later werd ik ongesteld. Eén dag te vroeg, maar dat heb ik wel eens vaker. Helaas, de hoop is nu dus echt weg.

Houdt mijn lichaam me voor de gek?

Misschien ben ik er wel te veel mee bezig. Ik denk wel heel veel aan zwanger worden. Ik was bezig met ovulatietesten, ik las dagelijks op internet over zwanger worden, et cetera. Misschien hield mijn lichaam me daardoor wel voor de gek. Ik ga nu proberen om het iets meer los te laten en eens te kijken hoe het dan gaat.

Heeft jouw lichaam je wel eens voor de gek gehouden?

2 reacties

  1. Ja zeker maar uiteindelijk bleek dat ik ws toch wel een paar weken zwanger ben geweest. Sinds de laatste bevalling en geen pil-gebruik meer kan ik mijn lijf goed vertrouwen en klopt alles precies maandelijks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.