wasbare luiers

Dit is waarom ik wasbaar luier

Een tijdje geleden maakte ik kennis met wasbare luiers. Ik heb er al eerder over na zitten denken, maar telkens zette ik de stap toch maar niet. Totdat ik voor mijn andere blog een paar wasbare luiers mocht uitproberen. Nadat ik ze een paar keer gebruikt had, was ik helemaal om. Ik ben inmiddels groot fan van wasbare luiers en vandaag vertel ik jullie waarom.

Goed voor het milieu

Heel voor de hand liggend, maar dit is natuurlijk een groot voordeel. Wasbare luiers zijn veel beter voor het milieu dan wegwerpluiers. Het productieproces bij wegwerpluiers is slecht voor het milieu en het afval natuurlijk ook.

Goedkoper

Ook niet onbelangrijk; het is goedkoper. Je betaalt wel in één keer wat meer, maar in totaal ben je veel minder kwijt. Het ligt er natuurlijk wel aan welke luiers je koopt en hoeveel, maar over het algemeen is het een stuk goedkoper.

De huid van je baby

Wasbare luiers zijn vriendelijker voor de huid van je baby. Ze ademen en over het algemeen hebben kindjes die wasbare luiers dragen minder last van luieruitslag. Lenn heeft helemaal geen luieruitslag meer gehad sinds we wasbare luiers gebruiken. Ook voor kinderen die allergisch zijn voor (bepaalde) wegwerpluiers kan wasbaar luieren een uitkomst zijn.

Sneller zindelijk

Over het algemeen zijn kindjes die wasbare luiers dragen sneller zindelijk. Dat komt omdat wegwerpluiers zo snel absorberen dat kindjes het niet voelen als ze geplast hebben. Wasbare luiers blijven nat en daardoor hebben ze door wanneer ze hebben geplast. En daardoor zijn ze sneller zindelijk.

Geen poepexplosies

De meeste moeders zullen het wel herkennen; de poepexplosies. Je kind zit tot aan zijn rug onder de poep en je kunt hem of haar van top tot teen verschonen. Sinds wij wasbare luiers gebruiken, hebben we dit nog nooit gehad. Waarschijnlijk doordat wasbare luiers wat beter aansluiten en net iets strakker zitten. Ik ben er in ieder geval erg blij mee.

Je zit nooit zonder luiers

Met wasbare luiers zijn je luiers nooit op. Je kunt natuurlijk alles in de was hebben zitten, maar aangezien veel wasbare luiers snel droog zijn zal dat niet snel gebeuren.

Leuke printjes

Oké, dit is natuurlijk niet de belangrijkste reden. Maar ik vind de printjes op wasbare luiers ontzettend leuk en dat is toch wel een voordeel.

2 reacties

  1. Een vraagje ik denk er nu al lang overna om over te gaan tot wasbare luiers maar als ze hun groot toilet hebben gedaan wat is het beste manier om dit dan uit te wassen grtjs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.