bespaar op boodschappen

Koopjesmama – zo bespaar ik op boodschappen, kleding, uitjes en nog veel meer!

Door Mama-Ri – De een kan het niet schelen waar en wanneer hij zijn boodschappen doet, de ander pluist iedere folder uit en weet precies wat, waar in de aanbieding is. Degene die zich in de eerste uitspraak herkent, wordt waarschijnlijk heel gelukkig van het gemak van online bestellen en lekker thuis laten bezorgen. Ik daarentegen, ken nog net niet alle aanbiedingen uit mijn hoofd, máár ben met recht een koopjesmama. En dan heb ik het niet alleen over de dagelijkse boodschappen…

Verklaar me voor gek, of niet, ik rij gerust een paar straten om naar een andere supermarkt als er daar een goede aanbieding is. Nee, niet voor 25% korting op mijn favoriete sapje, maar wel wanneer er meer aantrekkelijke aanbiedingen bij een winkel te krijgen zijn. Ik ben dan ook zo iemand die best blij wordt van de wekelijkse folders, die andere mensen zo bij het oud papier gooien. Zo lach ik me dus rot als ik op mijn bon alle 1+1 gratis aanbiedingen zie, waarbij ik onderaan de streep net zoveel korting heb gekregen als het bedrag dat ik moest afrekenen. Ook kijk ik altijd even in het schap met afgeprijsde vers-artikelen voor een lekkere maaltijd of voor vlees of vis dat zo door kan de vriezer in. Ik vul ook erg graag mijn kasten aan wanneer we weer kunnen ‘Hamsteren’ of wanneer ‘Alles in de tent, voor 50%’ is. Inmiddels voelt ook Lars de stuntweken feilloos aan als hij constateert dat de hele kast weer vol staat met pakken sap, flessen frisdrank of wanneer de koelkast uitpuilt van de lekkere dingen. En nee, daar zal hij niet bepaald over klagen.

‘Op de kleintjes letten’

Laten we eerlijk zijn, kinderen zijn nou eenmaal een vrij dure hobby en dat in de combinatie met minder werken (althans, die keuze hebben wij gemaakt), dus automatisch minder inkomen, betekent voor ons soms gewoon even goed ‘op de kleintjes letten’. Naast de wekelijkse folderaanbiedingen, kun je natuurlijk ook kleding kopen tijdens de sale, of gaan voor een iets ouder model televisie of telefoon, om kosten te besparen. Maar omdat ik zo blij ben met mijn volgers, wil ik jullie hiervoor bedanken door jullie wat leuke, praktische koopjestips mee te geven.

Let dus goed op, vanaf hier kun je geld besparen!

  • Via de Scoupy app kun je (een deel van) het aankoopbedrag terugvragen van producten die in de app staan door, in de app, een foto van de bon te maken. Via Scoupy leer ik regelmatig gratis nieuwe producten kennen en een leuk kleinigheidje is, dat de app al die kleine bedragen voor je optelt tot een ‘Totaal bespaard bedrag’. Dat bedrag is bij mij inmiddels al opgelopen tot in de honderden euro’s.
  • Campina Eurosparen werkt eigenlijk praktisch hetzelfde. In het menu ‘Eurosparen’ kun je de actuele ‘Geld-terug-acties’ vinden. Doordat dit alleen gaat om Campina of Optimel producten, zijn dit lang niet zoveel acties als in de Scoupy app, maar dat maakt ze niet minder gratis.
  • TooGoodToGo werkt ook door middel van een app, maar is een heel ander concept. Winkels kunnen zich aansluiten bij TooGoodToGo en via de app bieden zij per dag een bepaald aantal ‘Magic Boxen’ aan. Deze betaal je via de app (gewoon met internetbankieren) en kun je dan op de genoemde dag en tijd ophalen bij de betreffende winkel. In zo’n ‘Magic Box’ zitten, vooraf onbekende, producten die vandaag of morgen afgeschreven zouden worden in verband met de houdbaarheid, terwijl deze nog prima te eten zijn. Letterlijk ‘Too Good To Go’ dus. Bij de lokale bakker haal ik regelmatig een goed gevulde tas op met broden, (krenten/kaas-uien)bolletjes, gebak of koeken voor €5. Geloof me, écht nog prima te eten.
  • De MegaFoodstunter verkoopt zogenoemde ‘buitenbeentjes’ in grote aantallen. Een diepvries ‘Verrassingspakket’ bevat onder andere vlees, vis, brood, groente en patat/aardappeltjes dat net niet voldoet aan de maat of gewicht of niet lang genoeg meer houdbaar is voor supermarkten. Ik bestel via de website een aantal keer per jaar, samen met vriendinnen, een pakket van 100 kilo voor €100. Deze verdelen we dan met 4 of 5 gezinnen en echt waar, het is een vriezer vol voor €20-€25. Oké, niet alles zal je smaak zijn, maar voor €25 koop ik bij de lokale supermarkt net aan een tasje boodschappen, dus weggeven wordt dan ook erg makkelijk.
  • Boodschappenboxen zoals de ‘Unwastedbox’ of de ‘Happybox’ zijn boxen die eens in de zoveel tijd verkocht worden voor een klein prijsje, vaak zelfs inclusief verzendkosten! Vaak zitten hier producten in die tegen de houdbaarheidsdatum lopen en testverpakkingen van nieuwe producten. Als je een keer zo’n box besteld hebt, krijg je een mail als er weer een nieuwe box aan komt en vaak zijn ze thematisch samengesteld. Zo heb ik wel eens een babybox voorbij zien komen, maar ook een peuterbox en een snackbox.
  • Prijsmepper is een outletstore van Kruidvat/Trekpleister. De schappen liggen er vol met restproducten die eerder in bovenstaande winkels verkocht werden, maar dan met flinke kortingen. Eens in de zoveel tijd ga ik er heen met mijn favoriete prijsmepvriendinnetje Hester en over het algemeen komen we terug met tassen vol met van alles bruikbaars, wat je eigenlijk altijd (of juist nooit) nodig hebt. Net een soort Action, je ging voor niks, komt terug met alles, maar dan nóg goedkoper.
  • The Insiders, Reviewclub en Het Testpanel zijn, zoals de laatste naam al verklapt, testpanels. Je maakt er een account en wordt zo nu en dan uitgenodigd voor deelname aan een testpanel in ruil voor jouw mening. Inmiddels zijn er heel wat mensen in mijn omgeving die net zo enthousiast zijn als ik. Van babyvoeding tot maaltijdmixen en van ijskoffie tot hondenvoer, de nodige producten zijn hier al getest en beoordeeld. Ook kun je soms elektronica testen, waarna je dit product voor een zeer gunstige prijs kunt overnemen. Zo kun je nog eens voor een leuke prijs een gloednieuwe wasmachine of stofzuiger op de kop tikken, in ruil voor jouw mening.
  • Wie tegenwoordig nog de volle mep betaalt voor een etentje of dagje uit, is eigenlijk gewoon een dief van z’n eigen portemonnee. Via verschillende supermarkten kun je jaarlijks sparen voor korting op, of zelfs gratis toegangskaarten voor dierentuinen en pretparken, maar daar houdt mijn koopjesverslaving nog niet op. Apps als Groupon, Social Deal en Vakantie– en Ticketveilingen mogen dan ook absoluut niet aan mijn  koopjeslijstje ontbreken.
  • En dan de laatste. Een stiekeme, sluwe, maar besparende tip die wel een beetje werk vergt. Bijna alle loterijen, energiemaatschappijen en telecomaanbieders bieden nieuwe klanten iets leuks. Van een welkomstkorting tot gratis dagjes uit, van de eerste zes maanden voor de helft van de prijs tot cadeaubonnen van grote winkelketens, je kunt het zo gek niet bedenken. Ieder jaar in december kijk ik op een paar vergelijkingssites die alle energieleveranciers zó voor me op een rijtje zetten én makkelijk als het tegenwoordig is, regelen zij de overstap ook nog voor me. Het opzeggen van een loterij is vaak ook zo geregeld via de website, dus na een maand deelname, neem ik het welkomstcadeau in ontvangst en zeg ik de hele reut gewoon weer op. Zo gaan we binnenkort (bijna) gratis naar de Beekse Bergen en heb ik met dat eenmalige lot ook nog een boekenbon van €20 gewonnen. En oh, oh, wat is mijn dochter blij met haar gratis Dribbelboek voor aan de kinderwagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.