driftbuien

Peuters met veel driftbuien groeien op tot succesvolle volwassenen

De peuterpuberteit is niet de makkelijkste fase. Driftbuien, continu ‘nee’ zeggen, niet luisteren… Soms word je er knettergek van. Maar ik heb goed nieuws voor je; peuters die vaak driftbuien hebben, worden succesvolle volwassenen!

De peuterpuberteit en driftbuien

De peuterpuberteit is er niet voor niks. In deze fase ontwikkelen kinderen zich op een razend tempo! Ze worden zich bewust van zichzelf en hun emoties en hun taalvaardigheden gaan met sprongen vooruit. Het ene kind is in deze fase een heuse terrorpeuter en bij andere kinderen merk je nauwelijks iets van de peuterpuberteit.

Terrorpeuters zijn creatief en slim

Volgens de American Psycological Association zijn peuters die regelmatig woedeaanvallen hebben gemiddeld creatiever en slimmer dan hun leeftijdsgenootjes die hier minder last van hebben. Slimme kinderen zijn zich eerder bewust van zichzelf en het feit dat ze zelf een eigen mening hebben. Dat zorgt ervoor dat ze het niet met je eens zijn. Creatieve intelligentie zorgt ervoor dat je kind met je in discussie gaat en zijn eigen plan trekt. Oftewel; je kind luistert niet.

Het onderzoek

745 deelnemers zijn geobserveerd over een periode van 40 jaar. En daarin zagen psychologen een duidelijk verband. Kinderen die de regels overtreden en niet luisteren, zijn over het algemeen succesvol als volwassenen.

Zichzelf ontwikkelen

In de peuterpuberteit wordt je kind zich bewust van zichzelf en wordt zijn of haar persoonlijkheid ontwikkeld. Je kind ontdekt wat hij of zij wel en niet leuk vindt en laat dat duidelijk merken. Dat uit zich vaak in driftbuien. Die driftbuien hangen samen met het ontwikkelen van een sterke persoonlijkheid. Heb je zelf een kind die vaak driftbuien heeft? Dan merk je vast ook dat je kind een sterke eigen wil heeft!

Goed om te onthouden

Als je kind weer een woedeaanval heeft, denk dan nog even terug aan dit artikel. Nu is het vervelend, maar de kans is groot dat je kind een succesvolle volwassene wordt. En als je dat onthoudt, worden de driftbuien misschien net iets minder erg om mee te dealen!

Dit betekent natuurlijk niet dat kinderen die weinig driftbuien hebben en goed luisteren onsuccesvol zullen zijn in hun verdere leven. Er zijn namelijk nog veel meer factoren betrokken bij succes. Dus, ben je moeder van een rustige en goed luisterende peuter? Maak je dan vooral geen zorgen, en geniet er lekker van!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.