lak door tijn

LAK. door Tijn

Je kent Tijn vast nog wel. Het zieke jongetje dat vorig jaar meer dan 2,5 miljoen ophaalde voor Serious Request met zijn nagellakactie. Hij heeft nog 1 laatste wens: 1 miljoen euro ophalen om een speciale machine op te halen zodat zijn lotgenootjes met hersenstamkanker, wel een overlevingskans krijgen. Dat doet hij door zijn eigen nagellak te introduceren: LAK. door Tijn.

De ernstig zieke zesjarige Tijn Kolsteren, bekend van zijn nagellakactie voor Serious Request afgelopen december, is een nieuwe actie gestart om geld op te halen ten behoeve van een baanbrekende behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. Door Tijns nagellak te kopen help je fondsenwerver Stichting Semmy een apparaat naar Nederland te halen, waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. Hiervoor is minimaal 1 miljoen euro nodig. De nagellak is vanaf 30 mei voor een tientje te bestellen op lakdoortijn.nl. Tijn roept heel Nederland op: #lakdoor!

tijn

Geen overlevingskans

Per jaar worden ongeveer 10 kinderen in Nederland net als Tijn getroffen door hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Bij deze kinderen wordt reguliere chemotherapie tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken. Stichting Semmy zet zich sinds 2007 in voor fondsenwerving ten behoeve van onderzoek. Met de opbrengst van Tijns actie kan de stichting een robot kopen, die helpt het probleem van de bloed-hersenbarrière te omzeilen.

1 miljoen euro voor de CED behandelmethode

Met de alternatieve toedieningsmethode, Convection-Enhanced Delivery (CED), worden medicijnen via zeer dunne catheters die met de robot worden ingebracht, rechtstreeks in de tumor toegediend. Op deze manier kunnen medicijnen hun werk doen op de plek waar ze nodig zijn. Omdat deze techniek nog helemaal nieuw is, zijn er geen onderzoeksresultaten bekend en worden de behandelkosten nog niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

#lakdoor

De potjes LAK. door Tijn zijn te koop in zijn vier favoriete kleuren. Op het etiket is het herkenbare gelakte handje van Tijn te zien. In de campagnefilm vertelt Tijn meer over zijn plan. Met de hashtag #lakdoor roept Tijn Nederland op de lak te kopen op lakdoortijn.nl. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Semmy.
De nagellak is te koop via LakdoorTijn.nl.

Een reactie

  1. Ik vind het belachelijk dat de politiek met hun bezuinigingen in de zorg die kinderen in gevaar komen en overlijden kom op politiek zorg dat er een robot komt om die kinderen te helpen jullie geven genoeg geld uit voor onnodige dingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.