mobiele telefoon

Kleinkinderen met een mobiele telefoon

Door Gerda – Het gaat zo snel allemaal, je kinderen worden groter en gaan de deur uit, dan haal je even diep adem en hebben ze zelf al kinderen en nu zijn onze kleinkinderen zo groot, dat ze je appen en je op Facebook toevoegen. Ik vind het natuurlijk super om met de kleinkinderen te appen, maar ik denk dan wel even, hoe zou ik dat aanpakken als ouder zijnde. Wanneer geef je je kind een mobiel en wat mogen ze daar mee doen? Je hoort zulke vreselijke verhalen over cyberpesten en op Facebook worden de meest verschrikkelijke dingen gezegd.

Leeftijdsgrens

Er was op tv een interview met Koning Willem-Alexander en hem werd ook deze vraag gesteld, hoe controleer je de kinderen? Hij zei toen dat zijn kinderen vanaf 10 jaar een mobiel mogen hebben en die moeten ze inleveren als ze naar bed gaan. In bed wordt er niets meer met de mobiel gedaan. Zijn verhaal is natuurlijk anders dan de onze want zijn kinderen hebben een beveiliger en hij heeft tegen de beveiliger wel gezegd dat ze niet mogen klikken. De kinderen moeten gewoon hun gang kunnen gaan en hij wil het niet eens weten, wijs geworden door wat hem zelf vroeger is overkomen.

Mobiel en Facebook

Onze dochter, de middelste, heeft ook een leeftijd ingesteld voor een mobiel en ook dat is tien jaar. Toen mocht haar dochter ook Facebook hebben, maar mijn dochter controleert dat zonder haar privacy te schenden. Haar dochter krijgt wel eens vriendschapsverzoeken en gelukkig vertelt ze dat aan haar moeder en als het onbekenden zijn, accepteert ze dat niet. Ook wordt haar mobiel voor de nacht afgegeven en ligt hij beneden aan de lader. Deze dochter gaat dit jaar al naar de middelbare school, ze is nog maar 11 jaar maar ze heeft een klas overgeslagen, ze moet dan ook wel een mobiel hebben.

Pubers en hun mobiele telefoon..

Onze oudste kleinkinderen hebben al jaren een mobiel. Ze zijn bijna 17 en 14 en dat is dan een heel ander verhaal. Ze komen wel eens hier natuurlijk en dan zitten ze de hele tijd in hun mobiel te loeren. Nu heb ik een afspraak gemaakt dat als we hier samen met elkaar zijn, dat dan de mobiel aan de kant wordt gelegd en we gewoon met elkaar praten. Ik hoor jullie al lachen want dat gaat natuurlijk vreselijk mis, pubers en afspraken maar we zullen het beleven.

Hoe doen jullie dit? Ik ben wel benieuwd hoe ouders dit doen. Controleren jullie het allemaal en zijn er afspraken met pubers te maken? Ik hoor het graag hoor.

Een reactie

  1. Hier zijn de kleinkinderen nog te jong voor een eigen mobiel, ze spelen wel spelletjes op oude van ons als ze hier zijn.
    Maar met Moederdag zaten zowel schoonzoon als zoon op hun mobiel, voetbal en autorace te volgen……
    Ik zei tegen de anderen, als jullie S of M willen spreken, moet je even een appje sturen…..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.