ups en downs

Ups en downs

Door Annemieke – Het is een tijdje stil geweest. Stil, omdat er momenten zijn dat ik ook veel verdriet heb. Er zijn echt ups en downs. Angsten en onzekerheden of het allemaal wel goed komt. Is het ons gegund, nog een kindje van ons samen? Elke vezel in mijn lichaam schreeuwt dat ik nog een keer mama wil worden. Het is een droom, een wens die zo vreselijk diep zit. Mijn allerliefste baby wens…

Blijven vechten

Tegelijkertijd is het voor mij een zegen dat ik al een prachtige dochter heb. Elke seconde dat zij bij mij is, geniet ik van haar. Ik ben zo ontzettend trots op haar hoe zij het allemaal doet! Ik mis haar verschrikkelijk als ze bij haar vader is. Ik ben mama geworden om mijn kind voortdurend te zien opgroeien en niet om haar te delen. En dat oergevoel zorgt er ook weer voor dat ik wil blijven vechten om fertiliteitsproblemen, met name eiceldonatie, bekender te maken!

Eiceldonoren

Nu ik al een tijdje in het traject zit, heb ik veel contact met vrouwen die alleen nog maar mama kunnen worden met een eiceldonor. En.. lieve mensen… dit zijn zoveel meer vrouwen dan dat je je kunt voorstellen.

Ik word verdrietig van de tegenslagen die ik de afgelopen tijd heb meegemaakt, maar ook raakt mij de verhalen van al die vrouwen die nog geen kindje hebben. Alle behandelingen die zij al ondergaan hebben, alle teleurstellingen die op hun pad zijn gekomen en wellicht ook meerdere miskramen.

Meer bekendheid voor eiceldonatie

Ik wil mij in de toekomst hard blijven maken om eiceldonatie bekender te maken. Nederland moet wakker geschud worden en ook de regering moet het veel meer naar buiten gaan brengen! Tevens wordt eiceldonatie niet eens vergoed door de zorgverzekering, waarom moet dat nou zo gaan! Ook deze vrouwen hebben recht op een behandeling die vergoed wordt, juist omdat deze vrouwen al hun stinkende best moeten doen om een donor te vinden! Immers, alle eicelbanken zijn “dicht”.
In dit alles moet gewoon echt verandering gaan komen….

Annemieke droomde als kind al van een groot gezin. Ze staat voor de klas en ze heeft een dochter van zes jaar. Ze wil erg graag een tweede kindje. Helaas is ze vervroegd in de overgang geraakt, waardoor ze afhankelijk is van een eiceldonor. Maar die heeft ze gevonden, en ze neemt ons mee in haar proces!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.