Boekreview; Te groot of te klein?

Kleine Beer is telkens óf te groot, óf te klein ergens voor. Zo is hij te groot om uit het flesje van zijn zusje te drinken, maar hij is te klein om zelf zijn brood te snijden. Dit zal voor veel kinderen herkenbaar zijn, zo ook voor mijn driejarige Nomi!

Te groot of te klein

beer

Kleine Beer is het zat om altijd te groot of te klein te zijn. Daarom gaat hij in dit boek op zoek naar iets waar hij wel de goede maat voor heeft.

boek

Dit boek is ontzettend herkenbaar voor mijn dochter van 3 jaar. In het boek probeert Kleine Beer zijn brood zelf te snijden, maar dat lukt nog niet. Mama zegt dat zij het wel voor hem zal doen. Ook Nomi wil graag alles zelf doen, maar dat lukt natuurlijk niet altijd. En toch wil ze ’s avonds erg graag een flesje melk drinken, waar ze eigenlijk veel te groot voor is.

kinderboek

Kleine Beer wil graag in de auto rijden, maar daar is hij nog te klein voor. Maar als hij in de kinderwagen wil zitten, zeggen papa en mama dat hij daar veel te groot voor is! Nomi leeft erg mee met Kleine Beer en ze vindt het heel zielig dat hij iedere keer ‘boos kijkt’. Het verhaal is voor haar erg herkenbaar. Als we lezen dat Kleine Beer te klein is om met papa’s telefoon te spelen roept ze ‘Ik ben daar ook te klein voor!’.

Kleine Beer wordt er een beetje verdrietig van. Maar gelukkig is hij niet te klein om te knuffelen, gekieteld te worden en samen met papa en mama boekjes te lezen en spelletjes te doen! En daarom eindigt het boek toch heel vrolijk.

Onze mening

Wij vinden het een erg leuk boek. Voor peuters is het ontzettend herkenbaar, en ik vind het prachtig om te zien hoe een peuter meeleeft met Kleine Beer. Dit boek is eigenlijk bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ik vind hem ook erg geschikt voor driejarigen.

Dit boek is onder andere te koop via De Vier Windstreken en hij kost € 14,50.

Dit boek hebben we gekregen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.