Boekreview; Het wonder van het ei

Is jouw peuter ook zo nieuwsgierig? Dan vindt hij of zij het vast erg interessant om te leren over het wonder van het ei. Uitgeverij De Vier Windstreken bracht hier een boekje over uit. Een echt doe-boek met flapjes en klepjes. Vandaag vertel ik jullie er wat meer over.

Het wonder van het ei

ei

Een mees heeft zich verstopt
tussen de takken van een boom.
Ze zit dagenlang op haar nest en
houdt alles in de gaten.
Maar dan wordt het wachten beloond,
haar ei komt eindelijk uit…

En als het ei breekt, kun je het zelfs horen kraken!

mees

Als je het boek openslaat, zie je het meesje op haar nest zitten. Als je de eerste pagina opendoet, beweegt het meesje. Erg leuk!

doe-boek

Op de volgende bladzijde kun je de vogel omhoog en omlaag laten gaan. Ze gaat staan en vervolgens gaat ze weer op het ei zitten. Zowel mijn dreumes als mijn peuter bleven dit heel lang leuk vinden om te doen!

kartonnen boekje

Maar het ei was toch wel het meest interessant. Als je het flapje uittrekt, hoor je het ei kraken! En wat zou daar nou uitkomen…

kuiken

Ah! Daar is het het mezenkindje! Je kindje kan zelf het stukje ei aan de kant schuiven, waardoor je het mezenkindje ziet. Mijn kinderen waren er erg van onder de indruk!

mama

Moedermees is natuurlijk heel erg blij en ze geeft haar kindje een knuffel. Ook dit kun je je kind zelf laten doen. Succes gegarandeerd!

Mijn mening

Wat een ontzettend leuk boek is dit! Je peuter leert hierdoor hoe vogels geboren worden en wat er in een vogelnestje gebeurt. Doordat je kind zelf van alles kan doen, zal de aandacht niet snel verloren gaan. We hebben het boekje inmiddels meerdere keren gelezen en beide kinderen blijven het heel interessant vinden!

Schrijver: Hans-Christian Schmidt
Illustraties: Andreas Német
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Prijs: €12,95

Dit boek hebben we gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.