de verjaardag van de luiaard

Boekreview: de verjaardag van de luiaard

Mijn peuter is gek op boeken. Hij komt regelmatig aanlopen met een boek in zijn handen en vraagt dan of we die gaan lezen. Voor zijn verjaardag kreeg hij het toepasselijke boek ‘De verjaardag van de luiaard’. Een ontzettend leuk boek waar ik jullie vandaag wat meer over ga vertellen.

De verjaardag van de luiaard

verjaardag van de luiaard

De luiaard is jarig! Alle dieren komen bij hem op bezoek om het te vieren. Maar wat is jarig zijn eigenlijk? En hoe verras je iemand die het liefste de hele dag slaapt?

Het verhaal

De luiaard is jarig en de andere dieren hebben zijn boom versierd. De dieren vragen aan de luiaard wat hij op zijn verjaardag wil gaan doen. Ze hebben allerlei ideeën, maar daar heeft de luiaard allemaal helemaal geen zin in!

Dan heeft de eekhoorn een idee. Jarig zijn betekent dat je zelf mag kiezen hoe je het viert. En de luiaard weet wel wat hij wil; hij wil gewoon lekker slapen!

De illustraties

Naast dat het een leuk verhaal is, zijn de illustraties ontzettend mooi. De tekeningen bedekken een groot deel van de pagina’s en er is van alles te zien. De dieren zijn erg mooi en gedetailleerd getekend. Ontzettend leuk voor kinderen!

boek

Onze mening

Ik las het boek samen met mijn driejarige peuter en hij vindt het fantastisch. Doordat er niet zo veel tekst op de pagina’s staat, hoeft hij niet zo lang achter elkaar te luisteren en dat is voor peuters wel erg fijn.

Na het lezen bekeken we samen de tekeningen en mijn peuter wees aan wat hij allemaal zag. Hij was behoorlijk onder de indruk van de dieren en hij vond ze allemaal prachtig.

Officieel is ‘De verjaardag van de luiaard’ bedoeld voor kinderen vanaf vier jaar, maar mijn driejarige is groot fan van dit boek!

De boodschap: niet iedereen is hetzelfde

In het boek lees je dat ieder dier zijn verjaardag op een andere manier wil vieren. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat iedereen anders is, en dat iedereen andere dingen leuk vindt. Het boek is dus niet alleen maar leuk, het heeft ook echt een boodschap. Een boodschap die goed te begrijpen is voor kinderen vanaf een jaar of drie en waar ze ook echt iets van leren!

‘De verjaardag van de luiaard’ is geschreven door Caren Peeters en geïllustreerd door Aaron Dijktra. Het boek is uitgegeven door De Vier Windstreken en is onder andere te koop via Bol.com voor € 14,95.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.