twinkel doet een wens

Boekreview; Twinkel doet een wens

Boeken; hier in huis zijn we er gek op! Iedere avond lezen we voor het slapengaan een verhaaltje voor aan onze peuters. De nieuwe favoriet van mijn driejarige dochter is dit boek; Twinkel doet een wens, geschreven door Katharine Holabird (die je misschien wel kent van de Angelina Ballerina serie).

Twinkel doet een wens

Morgen is Twinkel jarig en dat moet natuurlijk met een giga-glitterfeestje gevierd worden! Samen met haar vriendinnen bakt ze een taart en hangen ze de Feeënvallei vol versieringen. Maar dan raast er een flinke storm door het bos die alle versieringen verwoest! Kan Twinkel haar partijtje nog redden?

fee

De kaft en de tekeningen in dit boek spraken ons meteen al aan. Veel roze, feeën en glitters. Perfect voor echte meisje-meisjes, zoals mijn dochter.

Het verhaal

leuk boek 4 jaar

‘Twinkel is bijna jarig en ze wil iedereen uitnodigen voor haar feest’. Het sluit helemaal aan bij de belevingswereld van mijn dochter. Ze is in november pas jarig, maar ze is er al veel mee bezig.

feeën

Het gaat niet allemaal zoals het moet, er gaat namelijk van alles mis! Dat maakt het spannend en mijn dochter zit met grote ogen te kijken. ‘Oh nee, kijk nou mama!’. Ze leeft helemaal mee en ze vindt het heel erg spannend. Halverwege het boek wegleggen is echt geen optie, mijn peuter wil namelijk eerst weten of het allemaal wel weer goed komt. ‘Anders kan ik niet slapen hoor!’.

boek

En gelukkig komt het uiteindelijk allemaal weer goed en Twinkel geeft een prachtig feest.

Onze mening

Inmiddels hebben we het boek meerdere keren gelezen en mijn dochter van 3 jaar vindt het geweldig. Het verhaal is leuk, spannend en begrijpelijk. Er staan veel illustraties in het boek en dat maakt het verhaal nog leuker. Dit is wat mij betreft echt een aanrader voor meisje-meisjes vanaf een jaar of 4 die van feeën, glitters en roze houden!

Verkrijgbaarheid

Het boek is in verschillende boekhandels te koop en hier kun je hem online bestellen. De adviesprijs is € 14,95.

Dit boek hebben we gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.