Uitje: landgoed De Bonte Belevenis op Texel

Texel is een populaire vakantiebestemming, het eiland trekt jaarlijks bijna 700.000 toeristen. Op Texel is ontzettend veel te zien, onder andere landgoed De Bonte Belevenis in het dorp Den Hoorn.

Landgoed De Bonte Belevenis op Texel

Landgoed de bonte belevenis is een grote boerderij op Texel. Er leven verschillende dieren zoals heideschapen, ouessant schaapjes, dwerggeiten, grote geiten, kalkoenen, konijnen, cavia’s, een minivarken, pauwen, parelhoenders, katten en meer… Je mag deze dieren niet voren, maar als de dieren het zelf willen, mag je wel lekker met ze knuffelen en ze aandacht geven. Van maandag tot en met vrijdag is er een dierenverzorger/tuinman aanwezig die je vragen graag beantwoordt.

texel

Activiteiten voor kinderen

De meeste kinderen zijn gek op dieren en ze zullen hun ogen uitkijken. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten voor kinderen. Ze kunnen zelf dingetjes maken, zoals kaas, papier, brood en kaarsen. Ook is er een speeltuin waar de kinderen lekker kunnen spelen en de ouders op een afstandje kunnen kijken.

plattegrond

Bierbrouwerij, destilleerderij en whiskystokerij

Ook voor volwassenen is er van alles te doen. Kijk bijvoorbeeld is binnen in de bierbrouwerij waar zes verschillende soorten bier worden gebrouwen. Je kunt er zelfs een bierbrouwcursus volgen! Meer geïnteresseerd in een sterker drankje? Dan is de destilleerderij of de whiskystokerij misschien meer wat voor jou!

bierbrouwerij

Bereikbaarheid

Texel is niet zo heel groot, dus mocht je al van plan zijn om er naartoe te gaan, dan een bezoekje aan De Bonte Belevenis zeker de moeite waard. Het is goed te bereiken per fiets, te voet of met de auto. Sinds januari 2015 rijdt de Texelhopper op Texel. Deze zet u bij Landgoed de Bonte Belevenis / halte 59 voor de deur af. Let op: Reserveren is nodig.

Natuurlijk is het ook mogelijk om De Bonte Belevenis vanaf het vaste land te bezoeken. Voor de kinderen ook heel leuk om er met de boot heen te gaan. Dat is weer een hele andere ervaring dan dat ze zo lang in de auto moeten zitten!

Meer informatie vindt je op DeBonteBelevenis.nl.

Met dank aan Emma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.