keuze

De juiste keuze?

Door Margreet – Keuzes maken doen we de hele dag. Maar soms zijn er ineens van die hele grote keuzes, waarvan je niet goed kunt inschatten of het de juiste is. Zo besloot ik eind 2017 mijn vaste baan op te zeggen. Spannend, maar voor mij ook heel logisch.

Stoppen met werken

Er waren allerlei redenen om te stoppen, maar bovenal dat ik meer thuis wilde zijn. Niet dat ik een enorm drukke baan had, maar ik wilde meer rust in huis. En de uitwerking was niet slecht! Waar Doris al maanden slecht in slaap kwam, was dat binnen een week over. En de eeuwige aankleed strijd in de ochtend met Cato was opgelost. Opeens zaten Jacob en ik ’s avonds niet meer uitgeput, maar ontspannen met z’n tweeën op de bank. Geen baby tussen ons in en energie over!

Tijd over

Na een paar jaar van zwangerschap, baby’s, de ziekte van Cato en korte nachten kwam er ineens weer rust. En de ruimte om na te denken wat ik eigenlijk zelf wilde. Begrijp mij niet verkeerd, ik had die jaren voor geen goud willen missen! Baby’s en kinderen vind ik geweldig en moeder zijn doe ik het allerliefst. Maar er was gewoon weer tijd over!

Je hart volgen

Ik voelde al langere tijd dat ik toch weer graag aan het werk wilde als zelfstandig professional organizer. Maar zelfstandig ondernemerschap brengt ook risico’s met zich mee. Toch voelde ik dat ik mijn hart moest volgen!

Inmiddels zijn we een paar maanden verder, begint mijn bedrijf Thuis bij Margreet te lopen en begin ik weer een beetje te ontdekken wie ik naast moeder-zijn ben. Ik geloof dat als er de verstandige ruimte voor is, je hart volgen altijd de goede keuze is. En dat hart voelen mijn kinderen ook; ik heb weer de energie om keihard met ze mee te zingen, te dansen tot we moe zijn en te knuffelen tot ze in mijn armen in slaap vallen. Deze keuze leek spannend, maar het was het helemaal waard!

Margreet is getrouwd met Jacob. Op 1e kerstdag 2014 mocht zij moeder worden van Cato en op hun vijfjarige huwelijksdag in 2016 kwam hun tweede meisje Doris ter wereld. Na de geboorte van Doris werd Cato ziek en inmiddels zitten ze volop in de wereld van coeliakie (glutenintolerantie). Naast de zorg voor haar meiden is ze dol op opruimen, ontspullen en minimaliseren. Ze is dan ook werkzaam als Professional Organizer om haar liefde voor ontspannen wonen door te mogen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.