nederland

Redenen om lekker in Nederland vakantie te vieren

Als je het woord vakantie hoort, denk je misschien al snel aan het buitenland. Dat gold in het verleden wel voor mij. Maar nu ik kinderen heb, blijf ik toch liever in Nederland. En dat bevalt ons hartstikke goed! Vandaag deel ik een aantal reden met jullie waarom een vakantie in Nederland heerlijk is!

1. Je hoeft niet ver te reizen

Het ligt er natuurlijk aan waar je precies naartoe gaat, maar je zult nooit echt lang moeten reizen als je in Nederland blijft. Je stapt in de auto en binnen een paar uur ben je op de plaats van bestemming.

2. Je hoeft niet naar een overvol vliegveld

Heb je Schiphol wel eens gezien op de drukste dagen van het jaar? Nee? Nou, dat wil je waarschijnlijk ook niet!

3. Je kunt makkelijker spullen meenemen

Niemand vindt het een probleem als je koffer een beetje zwaarder is dan je van tevoren had verwacht. Oké, je partner misschien… En wil je grotere spullen meenemen, zoals je elektrische fiets die je bijvoorbeeld bij Matrabike.nl hebt gekocht? Geen probleem, die kan ook gewoon mee (als je een fietsendrager hebt dan…).

4. Geen taalbarrière

Je hoeft je niet met handen en voeten duidelijk proberen te maken, je kunt gewoon Nederlands praten. Wat ook erg fijn is voor kinderen die nog geen andere talen spreken.

5. Nederland heeft hartstikke mooie plekjes

Nederland zit vol met mooie plaatsen om vakantie te vieren. En er zijn waarschijnlijk nog heel veel plekken die je niet gezien hebt.

6. Je bent dicht bij huis

Voor het eerst met je kind op vakantie gaan is best spannend. Vergeten we niks, en zal het wel goed gaan? Mocht je toch iets belangrijks zijn vergeten of je kind vertikt het om te slapen op je vakantieadres, dan ben je zo weer thuis.

7. Ook Nederland heeft mooie stranden

Zelf vermijd ik de bekende overvolle standen liever, maar Nederland heeft nog veel meer mooie stranden. Ook daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland.

8. Leuke steden

Nederland heeft hartstikke leuke steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Haarlem, Arnhem, Den Bosch, Maastricht of Enschede? Deze steden zijn absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.

Ga jij wel eens in Nederland op vakantie? Of bezoek je toch liever het buitenland?

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.